Μέι και Φόστερ: Οι δυο νέες Σιδηρές Κυρίες που θα κυβερνήσουν τη Βρετανία

Όταν οι Τόρις συναντούν το DUP

Μέι και Φόστερ: Οι δυο νέες Σιδηρές Κυρίες της Βρετανίας

Μετά την πύρρειο νίκη της Τερέζα Μέι και τις φήμες περί παραίτησής της, μη σχηματισμού κυβέρνησης, στενοχώριας και προβληματισμού, η Βρετανίδα πολιτικός αποδεικνύει ότι είναι… πολύ σκληρή για να πεθάνει και ότι δεν το βάζει κάτω εύκολα!

Κατάφερε να βρει άκρη, λοιπόν, και να έρθει σε συμφωνία με το συντηρητικό κόμμα της Β. Ιρλανδίας, DUP. Έτσι, κατάφερε να αποκτήσει την πολυπόθητη πλειοψηφία, με τον όρο, βέβαια, να κάνει παραχωρήσεις σε ορισμένα θέματα.

Αφού επισκέφτηκε τη Βασίλισσα και πήρε την άδεια σχηματισμού κυβέρνησης, η αρχηγός των Τόρις τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σωστά για το Brexit.

To BBC αποκαλεί το DUP «το κόμμα που χρίζει τον βασιλιά». Το ιρλανδικό αυτό κόμμα κατάφερε να κερδίσει 10 έδρες στις εκλογές της 8ης Ιουνίου, 2 παραπάνω, δηλαδή, από τις τελευταίες εκλογές. Η επικεφαλής του, Αρλίν Φόστερ, δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένη» από την εξέλιξη αυτή.

Η Φόστερ διετέλεσε υπουργός Περιβάλλοντος και υπουργός Εμπορίου, Επενδύσεων, Οικονομικών και Δημοσίου Τομέα στην Βόρεια Ιρλανδία, έγινε 2 φορές μεταβατική πρωθυπουργός και πια, το 2016, έγινε Πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

Ο πατέρας της δολοφονήθηκε από τον IRA όταν εκείνη ήταν μόλις 8 ετών, ενώ στα 16 της υπήρξε θύμα του IRA και η ίδια, όταν εκείνος επιτέθηκε με βόμβα στο σχολικό που επέβαινε.

Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Παρά το «αίσιο τέλος» του ζητήματος για τη Μέι, η πλειοψηφία είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να εξασφαλιστεί η προεκλογική «σταθερότητα κι ασφάλεια» που διατυμπάνιζε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top