Έφτασε στη Βασίλισσα η Μέι - Τη συνοδεύει ο σύζυγός της

Προχωράει ακάθεκτη παρά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα - Πρώτη ανάρτηση: 12:34

Μπορεί οι Συντηρητικοί να έπαθαν μεγάλο στραπάτσο στις χθεσινές εκλογές στη Βρετανία και κορυφαία στελέχη του κόμματος να υποδεικνύουν ως μοναδική υπεύθυνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα την Τερέζα Μέι, εκείνη όμως δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της για το τι προτίθεται να κάνει.

Η αρχηγός των Τόρις ήταν... Αγγλίδα και στο ραντεβού της με τη Βασίλισσα, καθώς μπήκε στο προαύλιο του παλατιού στις 12:25, πέντε λεπτά πριν δηλαδή την ώρα που είχε καθοριστεί η συνάντηση. 

Και μπορεί ο βρετανικός Τύπος να ανέφερε ότι η Μέι θα ζητήσει από την Ελισάβετ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, το γεγονός όμως ότι συνοδεύεται από το σύζυγό της έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς είθισται οι πρωθυπουργοί να επισκέπτονται με τους συζύγους τους τη Βασίλισσα μόνο όταν έχουν σκοπό να παραιτηθούν. 

Φήμες για κυβερνητική συνεργασία με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα

Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας εξετάζει σύμφωνα με το Sky News το ενδεχόμενο να υποστηρίξει τους Συντηρητικούς που δεν κατάφεραν να κερδίσουν την αυτοδυναμία.

Όπως επισημαίνει το βρετανικό δίκτυο, το DUP έχει κερδίσει 10 έδρες και θα μπορούσε να βοηθήσει την Τερέζα Μέι και τους Συντηρητικούς να συγκεντρώσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται για να κυβερνήσουν.

Μάλιστα σημειώνει ότι οι δύο πλευρές εξετάζουν μια συμφωνία «παροχής στήριξης με ανταλλάγματα», κάτι που σημαίνει ότι ίσως το DUP θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας από τους Συντηρητικούς, προσφέροντας τις ψήφους του σε σημαντικές ψηφοφορίες, χωρίς όμως να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Πάντως νωρίτερα, η ηγέτης του DUP, Αρλίν Φόστερ δήλωσε ότι το κόμμα της θα καθορίσει τη θέση του αφού ανακοινωθεί το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως είπε «κανείς δεν επιθυμεί να δει μια δύσκολη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά μια συμφωνία αποχώρησης, η οποία μπορεί να δουλέψει αποτελεσματικά».

Τόνισε ακόμα την ανάγκη σεβασμού των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη Βόρεια Ιρλανδία και υπογράμμισε πως το κόμμα της έλεγε πάντα ότι θα είναι δύσκολο να συνεργαστεί με τον Κόρμπιν.

Τέλος η Φόστερ άφησε να εννοηθεί στο BBC ότι αναμένει από τη Μέι να αποσυρθεί λέγοντας ότι «θα είναι δύσκολο για εκείνη να επιβιώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top