Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις διπλές επιθέσεις στο Ιράν-Ραγδαίες εξελίξεις στον Περσικό

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, μόλις λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό του Κατάρ από τα υπόλοιπα αραβικά κράτη, με την κατηγορία ότι χρηματοδοτεί τους Τζιχανιστές.

Μετά το ντόμινο που δημιουργήθηκε από την παραπάνω απόφαση, το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η σημερινή, διπλή και συντονισμένη επίθεση αυτοκτονίας στο κοινοβούλιο του Ιράν, και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, τρομοκράτες εισέβαλαν στο ιρανικό κοινοβούλιο πυροβολώντας, σκοτώνοντας και παίρνοντας ομήρους.

Την ίδια στιγμή, έξω από το μαυσωλείο του Χομεϊνή μια γυναίκα-καμικάζι ανατινάχτηκε, με την εικόνα της και ο,τι απέμεινε από αυτήν να προκαλεί σοκ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες (καθώς ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών παραμένει προς το παρόν συγκεχυμένος), τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ενώ οι εισβολείς φέρονται να κρατούν τέσσερις ομήρους. 

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Σύμφωνα με το Reuters, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις στο κοινοβούλιο του Ιράν και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ. «Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν στο μνημείο του Χομεϊνί και το ιρανικό κοινοβούλιο στην Τεχεράνη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top