ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στο Ιράν: Νεκροί και τραυματίες μετά από επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Οι πρώτες εικόνες/ Πρώτη ανάρτηση: 07-06-2017 09:33

Διπλή επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Η πρώτη επίθεση έλαβε χώρα μέσα στο κοινοβούλιο, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε πυροβολώντας. Ένας άστυνομικός έχασε την ζωή του και άλλα 8 άτομα τραυματίστηκαν.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 

 

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των δραστών. Το πρακτορείο Fars μιλά για έναν δράστη στο κοινοβούλιο και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.

«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και δύο πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» μετέδωσε χαρακτηριστικά το Fars. Κατά την ίδια πηγή, που επικαλείται πληροφορίες από βουλευτές, ο δράστης έχει συλληφθεί.

Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν ότι οι δράστες σκόπευαν να ανοίξουν πυρ κατά των βουλευτών στην εναρκτήρια συνεδρίαση, αλλά χάθηκαν μέσα στους διαδρόμου του κτιρίου.

Ταυτόχρονα με την επίθεση στο κοινοβούλιο του Ιράν, επίθεση σημειώθηκε και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟ: Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars στο μαυσωλείο του Χομεϊνί εξαπέλυσαν επίθεση 4 ένοπλοι πυροβολώντας ενώ ανατινάχθηκε γυναίκα-καμικάζι σκοτώνοντας 1 και τραυματίζοντας δύο άτομα.

Μια φωτογραφία που δημοσιοποίησε το ιρανικό πρακτορείο Fars δείχνει τη στιγμή που η καμικάζι πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανατινάσσεται έξω από το μαυσωλείο.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το πρακτορείο Tasmin έκανε λόγο για πληροφορία που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στο κοινοβούλιο σε επτά συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν και τέσσερα άτομα που κρατούνται όμηροι.

 

ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ;

Ιρανικά ΜΜΕ μεταδίδουν, εντωμεταξύ, ότι έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό έξω από το μαυσωλείο με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί κάποια έκρηξη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top