ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ στην Παναγία των Παρισίων-Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικό με σφυρί

ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ-Πρώτη ανάρτηση: 06-06-2017 17:54

Συναγερμός σήμανε έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όταν άνδρας, αλγερινής καταγωγής, επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. 

Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ο δράστης δέχθηκε αστυνομικά πυρά, και τραυματίστηκε. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ενώ η κατάσταση της υγείας του παραμένει αδιευκρύνιστη.

 

 

 

H αστυνομία κάλεσε -με μήνυμά της στο Twitter- τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

 

 

 

 

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια δυνατή κραυγή» και μετά «είδε το πλήθος να κινείται». «Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού», πρόσθεσε.

Άνδρας που βρίσκεται μέσα στον καθεδρικό ναό ανέφερε στο Twitter ότι όσοι ήταν μέσα στην Παναγία των Παρισίων αρχίζουν να αποχωρούν σταδιακά με τη βοήθεια της αστυνομίας και επισημαίνει ότι είναι όλοι ασφαλείς.

Νωρίτερα, ο ίδιος ανέφερε ότι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από όσους βρίσκονταν μέσα στον καθεδρικό ναό να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά, στο πλαίσιο έρευνας.

Να σημειωθεί ότι περίπου 1.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στην Παναγία των Παρισίων νωρίς το απόγευμα, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε άνδρας εναντίον αστυνομικού στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μνημείου.

«Όλα είναι ήρεμα, οι άνθρωποι μιλούν, προσεύχονται, συνεχίζουν την επίσκεψή τους», είπε ο Αντρέ Φινό, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ναού. «Αναμένουμε τις εντολές της αστυνομικής διεύθυνσης» ώστε να ανοίξει ο Καθεδρικός τις πύλες του και να μπορέσουν οι τουρίστες να αποχωρήσουν.

Τουρίστας που βρισκόταν μέσα στον Ναό έγραψε στο Twitter: «Δεν ήταν η εμπειρία που επιθυμούσα από τις διακοπές. Παγιδευμένοι στον Καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων αφού αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα. Είμαστε εδώ με δύο τρομοκρατημένα παιδιά».

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα μετά το περιστατικό, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από το 2015, όταν τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άτομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top