Μέσα σε 8 λεπτά οι δράστες σκόρπισαν το θάνατο στο Λονδίνο- Μαχαίρωναν ΜΕ ΜΑΝΙΑ τους ανθρώπους

Μαύρη ξανά η Ευρώπη

Πέπλο τρόμου έχει σκεπάσει τη Βρετανία ξανά. Ο φόβος βασιλεύει καθώς, λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, ακόμη ένα αιματοκύλισμα στοιχειώνει το Λονδίνο. Τρεις δράστες σκόρπισαν το θάνατο στη γέφυρα του Λονδίνου. Αφού πρώτα έπεσαν με ένα φορτηγάκι πάνω σε πεζούς, μαχαίρωσαν ανθρώπους που είχαν βγει στην αγορά Μπόροου. Επτά είναι ο επίσημος απολογισμός των νεκρών.

Πυροβολισμοί ..πανικός .. σύγχυση .. Οι τρεις δράστες  έδρασαν με την γνωστή συνταγή του Ισλαμικού κράτους. Χρησιμοποίησαν ως φονικό όπλο ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι το οποίο κινείτο με περίπου 80 χιλιόμετρα την ώρα, χτυπώντας ανυποψίαστους πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της Σκότλαντ Γιαρντ περιγράφει ότι «οι αστυνομικοί δέχτηκαν αναφορές για ένα όχημα, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου. Η πρώτη κλήση έγινε στην υπηρεσία άμεσης βοήθειας στις 22.08 το βράδυ. Μετά από αυτό, το όχημα σταμάτησε. Τρεις άνδρες κατέβηκαν και άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους κοντά. Ύστερα προχώρησαν λίγο πιο κάτω, στην περιοχή της αγοράς Μπόροου. Μέσα σε 8 λεπτά, στις 22.16, και οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας».

Οκτώ λεπτά ήταν αρκετά για να πάρουν 7 ανθρώπινες ζωές και να τραυματίσουν 48 ανθρώπους. Οι δράστες, κρατώντας κυνηγητικά μαχαίρια, μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους στην αγορά Μπόροου.

Οι άνθρωποι φυγαδεύτηκαν μέσα στα μπαρ, ζώντας στιγμές τρόμου.  Σε ένα βίντεο, φαίνονται οι θαμώνες ενός εστιατορίου να κρύβονται κάτω από τα τραπέζια, προσευχόμενοι για τη ζωή τους.

Οι δράστες εισέβαλαν μέσα σε μία παμπ. Ανάμεσα στους τραυματίες και ένας Έλληνας. Στο βίντεο ντοκουμέντο ακούγεται να λέει πως έχει ματώσει.

Οι πολίτες αντέδρασαν σαν ήρωες. Αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες με καρέκλες και ποτήρια μπύρας.

Στις 22.16 ο εφιάλτης έληξε. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών. Επέλεξαν επίτηδες να χτυπήσουν την αγγλική πρωτεύουσα το Σάββατο το βράδυ για να έχουν περισσότερα θύματα. Ο ένας φορούσε φανέλα της Άρσεναλ, προσφανώς για να μην κινήσει υποψίες.

Ο Φρανκ Γκάρντνερ, αναλυτής θεμάτων ασφαλείας, εξηγεί: «Tι γνωρίζαμε για αυτούς; Θα μπορούσαμε να τους σταματήσουμε; Το γεγονός ότι αυτή είναι η 3η επίθεση μέσα σε 73 μέρες δείχνει πώς κάτι δεν δουλεύει εδώ. Ίσως είναι πως διανύουμε τον μήνα του Ραμαζανίου και το ισλαμικό κράτος επέλεξε αυτό το μήνα για τα προπαγανδιστικά μηνύματα του στους υποστηρικτές τους να πραγματοποιήσουν επιθέσεις».

Για ακόμη μία φορά. οι τζιχαντιστές πανηγυρίζουν στο διαδίκτυο. ...H επίθεση σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 8 Ιουνίου , η Μέι όμως δεν κάνει την χάρη στους τρομοκράτες για αναβολή:

«Από τότε που έγινε άμεση η απειλή της τρομοκρατίας που εμπνέεται από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό, η χώρα μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην αποτροπή επιθέσεων και την προστασία των πολιτών. Αλλά είναι ώρα να πούμε, αρκετά ως εδώ!»  

Η βρετανική αστυνομία πραγματοποίησε 12 συλλήψεις, ενώ έκαναν επιδρομή στο διαμέρισμα του ενός δράστη. Στις έρευνες και η ελίτ Μονάδα των Αγγλικών Ειδικών Δυνάμεων SAS.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top