Πέντε γκιουλενιστές επέστρεψε η Ελλάδα στην Τουρκία

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου

Πέντε γκιουλενιστές επέστρεψε η Ελλάδα στην Τουρκία

Πέντε ύποπτους του Κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν, ανάμεσά τους και ο υπαξιωματικός Χαλίλ Κουμτζού ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είχε απαγάγει τον πρώην αρχηγό Στρατονομίας Γκαλίπ Μεντί, συνέλαβε η ελληνική αστυνομία στέλνοντάς τους πίσω στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο οι πέντε ύποπτοι διέφυγαν με φουσκωτό μέσω του Έβρου έχοντας μαζί τους μία γυναίκα και τέσσερα παιδιά. Όπως αναφέρεται προχθές το βράδυ Τούρκοι στρατιώτες οι οποίοι περιπολούσαν στα σύνορα με την Ελλάδα άκουσαν κλάμα παιδιού και σπεύδοντας στην περιοχή συνέλαβαν δέκα άτομα που βρίσκονταν στο φουσκωτό.

Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για άτομα που απολύθηκαν από τις δουλειές τους στο πλαίσιο των ερευνών του κινήματος Γκιουλέν: τον υπαξιωματικό Χαλίλ Κουμτζού, τον ακαδημαϊκό Φατίχ Ιλκαγιά, τον δάσκαλο Γιλμάζ Ερντογάν, τον δάδκαλο Φετουλάχ Τσατάλ, τον ιμάμη στρατοχωροφυλακής Μουσταφά Τζαν με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους. Ανέφερε ότι είχαν διαφύγει στην Ελλάδα πριν τρεις μέρες με φουσκωτό και οι ελληνικές αρχές τους έστειλαν πίσω.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ύποπτοι συμφώνησαν με ένα άτομο στην Κωνσταντινούπολη με το παρατσούκλι “Κούρδος Αχμέτ” έναντι δύο χιλιάδων ευρώ το άτομο για να τους περάσει στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Φτάνοντας στην Ελλάδα τους συνέλαβαν οι ελληνικές αρχές και τους έστειλαν πίσω από την ίδια οδό. Στην κατάθεσή τους στην τουρκική αστυνομία ανέφεραν: “Περάσαμε στην Ελλάδα με βάρκα. Μετά προχωρήσαμε λίγο και μας συνέλαβε η ελληνική αστυνομία. Ήταν βράδυ και μας έσπρωξαν με τη βάρκα με την οποία πήγαμε και μας έστειλαν πίσω στην Τουρκία”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top