Η Βρετανία απωθεώνει την "ψεύτρα Μέι"- Το τραγούδι που έχει φτάσει στην κορυφή των charts

To υπογράφει το πολιτικοποιημένο συγκρότημα Captain SKA

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το τραγούδι ενός βρετανικού συγκροτήματος, που ονομάζεται Captain SKA. Το τραγούδι στρέφεται εμφανέστατα κατά της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αποκαλώντας τη «ψεύτρα», ενώ χλευάζει και το σύνθημα της Μέι για τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου, που υπόσχεται «ισχύ και σταθερότητα».

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Liar Liar GE2017» («ψεύτρα ψεύτρα, γενικές εκλογές 2017» σε ελεύθερη μετάφραση). Αν και δεν ακούγεται στον ραδιοφωνικό «αέρα» της Βρετανίας, το τραγούδι έχει κατακτήσει την κορυφή μεγάλων διαδικτυακών καταλόγων και καταστημάτων κι έχει κερδίσει την καρδιά της νεολαίας της χώρας.

Στο τραγούδι χρησιμοποιούνται φράσεις κι αποσπάσματα από ομιλίες της Πρωθυπουργού, ενώ το ρεφραίν λέει «είναι ψεύτρα, ψεύτρα, όχι, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς». Μεταξύ άλλων, ακούγονται οι στίχοι «όλοι μας ξέρουμε ότι στους πολιτικούς αρέσει να λένε ψέματα», «δεν αναγνωρίζω τη χώρα μου» και «κόψτε από τους πλούσιους κι όχι από τους φτωχούς».

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός είναι αναμφισβήτητο φαβορί των βουλευτικών εκλογών, αν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις κατέγραψαν μικρή πτώση του κόμματός της.

Ποιοι είναι οι Captain SKA

Με βάση τους το Λονδίνο κι αρχηγό τον παραγωγό Τζέικ Πέιντερ, το συγκρότημα αυτό έχει βάλει στόχο να κατακτήσει την κορυφή της μουσικής κατάταξης με τα καλύτερα 40 τραγούδια της Βρετανίας.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν το καλλιτεχνικό στυλ τους ως «νέο κύμα πολιτικοποιημένης μουσικής», ενώ η εταιρεία μουσικής κατάταξης της Βρετανίας εξηγεί ότι «η επιτυχία του τραγουδιού δείχνει ότι οι πολίτες κουράστηκαν με αυτήν την κυβέρνηση των πλούσιων, για τους πλούσιους».

Από την πλευρά της Μέι, πάντως, ή του κόμματός της δεν έχει ειπωθεί κανένα σχόλιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top