ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΩΤΙΑ από γυναίκα! "Είδα τον μακελάρη του Μάντσεστερ λίγο πριν την έκρηξη- Φορούσε κόκκινη μπλούζα"

Συγκλονίζει η περιγραφή της για τα διαμελισμένα πτώματα

Μια γυναίκα είναι σίγουρη ότι είδε τον βομβιστή του Μάντσεστερ, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη στο Manchester Arena. Τον ξεχώρισε από τα ρούχα του.

Η Έμμα Τζόνσον πήγε στον συναυλιακό χώρο να πάρει την 15χρονη κόρη και τον 17χρονο γιο της. Περίμενε στο φουαγιέ μέχρι να τελειώσει η συναυλία, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, που σκότωσε 22 και τραυμάτισε 119 άτομα, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.

Η Τζόνσον περιέγραψε ότι είδε έναν άντρα με κόκκινη μπλούζα, «πολύ έντονη, που ξεχώρισε στο πλήθος», καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν ροζ, λευκές και μαύρες μπλούζες, τα κλασσικά χρώματα που φορούν οι φανς σε συναυλίες της Αριάνα Γκράντε.

Η γυναίκα, μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, εξήγησε ότι βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από την έκρηξη, περιμένοντας τα παιδιά σου. «Όταν άνοιξαν οι πόρτες, λίγο πριν τελειώσει η συναυλία, πολύς κόσμος έφευγε για να γλιτώσει την κίνηση. Εμείς καθόμασταν σε ένα σημείο ώστε να μπορούν να μας δουν τα παιδιά μας. Όλοι φορούσαν τα μπλουζάκια που πωλούνται στις συναυλίες, με συγκεκριμένα σχέδια και χρώματα. Για ένα δευτερόλεπτο, κοίταξα αλλού και είδα κάτι που μόνο ως ‘πολύ φωτεινό κόκκινο’ μπορώ να περιγράψω. Γι’ αυτό ξεχώριζε. Ήταν φωτεινό κόκκινο, με λίγο γκρι. Ήταν πολύ έντονο το χρώμα, μέσα σε τόσο κόσμο. Μέχρι να το δω, έγινε η έκρηξη».

Στη συνέχεια, η Έμμα, σοκαρισμένη, περιέγραψε τη σκηνή που ακολούθησε. «Είδα ξαφνικά ένα δυνατό φως και καπνό. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν. Υπήρχαν πτώματα παντού, ανθρώπινα μέλη, ήταν φριχτό!».

Εξηγεί, επίσης, ότι οι φύλακες δεν σταματούσαν τον κόσμο που ερχόταν στον συναυλιακό χώρο. «Υπήρχαν παντού φύλακες, σε κάθε πόρτα, όμως επέτρεπαν στον καθένα να μπει μέσα στο φουαγιέ. Έτσι, οποιοσδήποτε μπορούσε να μπει».

«Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, θυμάμαι ένα μικρό κοριτσάκι να ζητάει κλαίγοντας τη μαμά του. Το κεφάλι του ήταν σε μια λίμνη αίματος» συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας. «Είμαι ευγνώμων που τα παιδιά μου είναι καλά».

Η επίθεση είναι από τις πιο φονικές της Βρετανίας τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς σκοτώθηκαν 22 άτομα, ανάμεσα στα οποία και παιδιά, ενώ αγνοούνται πολλά ακόμα.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ λέει ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του φουαγιέ, ενώ από το Manchester Arena υποστηρίζουν ότι έγινε σε δημόσιο χώρο, έξω από τον χώρο της συναυλίας.

Οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης ξεπέρασαν τις 240, ενώ στην περιοχή έσπευσαν 60 ασθενοφόρα και πάνω από 400 αστυνομικούς.

Επιπλέον, υπάρχει ειδική τηλεφωνική γραμμή για όσους ψάχνουν δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται μετά την επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top