Απίστευτη ιστορία: Έφαγε νάτσος με λιωμένο τυρί και κατέληξε παράλυτη!

Τριαντατριάχρονη μητέρα τριών παιδιών έπαθε αλλαντίαση

Πραγματικά απίστευτη είναι η ιστορία μιας 33χρονης μητέρας τριών παιδιών από τις ΗΠΑ.

Η Λαβίνια Κέλι έκανε κάτι που κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα: να φάει νάτσος με λιωμένο τυρί, τα οποία προμηθεύτηκε από βενζινάδικο στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, το τυρί αποδείχθηκε μολυσμένο και της προκάλεσε μια σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται αλλαντίαση! Ως αποτέλεσμα, νοσηλεύεται εδώ και 3 εβδομάδες στην εντατική με παράλυση, ούσα ανίκανη να μιλήσει, να ανοίξει τα μάτια της, ακόμα και τραφεί μόνη της.

«Μόνο από ανθρώπινο λάθος είναι πιθανό να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη εκείνης της τοξίνης σε μια τροφή, που οδηγεί σε αλλαντίαση» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στο νοσοκομείο από αλλαντίαση μεταφέρθηκαν άλλα 8 άτομα που κατανάλωσαν τα νάτσος με το λιωμένο τυρί, ωστόσο είναι σε καλύτερη κατάσταση από την άτυχη 33χρονη.

Τι είναι η αλλαντίαση

Είναι μια σπάνια αλλά πολύ σοβαρή ασθένεια που μεταδίδεται μέσω των τροφίμων, από επαφή με μολυσμένο χώμα ή μέσα από μια ανοικτή πληγή.

Χωρίς έγκαιρη θεραπεία, η αλλαντίαση μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση, αναπνευστικές δυσκολίες και θάνατο.Τα συμπτώματα της αλλαντίασης μπορούν να εμφανιστούν από 6 ώρες μέχρι και 10 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση.

Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι η δυσκολία κατάποσης, η δυσκολία στην αναπνοή, η ναυτία και ο έμετος, η θολή όραση και η παράλυση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top