Άρχισαν τα όργανα στη Γαλλία εναντίον του νέου Πρωθυπουργού- Έδιωξαν τον Εντουάρ Φιλίπ από τους Ρεπουμπλικάνους

"Αμφιλεγόμενη η απόφαση του Μακρόν"

Άρχισαν τα όργανα στη Γαλλία εναντίον του νέου Πρωθυπουργ

«Αμφιλεγόμενη» χαρακτήρισε την απόφαση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, να ορίσει Πρωθυπουργό τον κεντροδεξιό Εντουάρ Φιλίπ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Μπερνάρ Ακουαγιέ.  

«Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση. Δεν είναι μια πολιτική συμφωνία» τόνισε, λέγοντας ότι η γραμμή της νέας κυβέρνησης είναι ασαφής.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ακουαγιέ ανέφερε ότι ο νέος Πρωθυπουργός δεν θα απομακρυνθεί από τους κύκλους του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα».

Εξήγησε, επίσης, ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να υπάρχει σαφήνεια και όχι αβεβαιότητα «όσον αφορά το (πολιτικό) πρόγραμμα που θα ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση και το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γάλλοι πριν εκφραστούν στις βουλευτικές της 11ης και της 18ης Ιουνίου» ενώ δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία μεταξύ της δεξιάς και της κυβέρνησης Μακρόν.

Έθεσε, μάλιστα, την εξής ερώτηση: «Ο πρωθυπουργός είναι εξ ορισμού ο επικεφαλής της πλειοψηφίας και οφείλει επομένως να άρει αυτήν την αβεβαιότητα. Θα στηρίξει τους υποψηφίους του En Marche! του προέδρου της Δημοκρατίας που τον διόρισε (στο αξίωμά του) ή θα στηρίξει τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων και του UDI, της πολιτικής οικογένειάς του;»

Λίγο αργότερα, όμως, με ανάρτησή του στο Twitter, έδωσε την απάντηση μόνος του, γράφοντας ότι «ο Εντουάρ Φιλίπ θέτει εαυτόν εκτός της πολιτικής οικογένειας των Ρεπουμπλικάνων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top