ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ! Στην κόκκινη παρέλαση όλη η… πολεμική μηχανή της Ρωσίας

Εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση μπροστά στον Πούτιν!

Η Ρωσία έβγαλε στην κόκκινη πλατεία την ανανεωμένη πολεμική της μηχανή. Όπλα σχεδιασμένα ειδικά για επιχειρήσεις στο απαιτητικό περιβάλλον της Αρκτικής, αλλά και τους νέους πυραύλους S400, καθώς και τα νέα συστήματα ΤΟΡ.

Χιλιάδες στρατιώτες, γυναίκες και άντρες παρήλασαν όλοι χαμογελαστοί μπροστά από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Μολδαβό ομόλογο του, αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κρεμλίνου.

Οι ιαχές των πολεμιστών μετά το στρατιωτικό παράγγελμα πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα της Μόσχας, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης τόσο στο πλήθος, όσο και στους βετεράνους, οι οποίοι παρακολουθούσαν την εντυπωσιακή παρέλαση στην 72η Επέτειο για την Ημέρα της Νίκης. 

«Οι Ναζί χτύπησαν τη Σοβιετική Ένωση πολύ σκληρά, αλλά δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ δύναμη, που θα υποδουλώσει το λαό μας. Αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου προστατεύοντας την πατρίδας τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πούτιν

Σημαντική θέση στην παρέλαση είχαν οι γυναίκες, οι οποίες υπηρετούν το ρωσικό στρατό και ναυτικό. 

Η Ημέρα της Νίκης είναι η πιο σημαντική αργία της Ρωσίας προς τιμήν του κόκκινου στρατού και της μάχης που έδωσε κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και γιορτάζεται σε 26 ρωσικές πόλεις με μεγάλες παρελάσεις.

ΦΩΤΟ AP/ Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top