Σουλτάνος σε ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ – Έθεσε σε διαθεσιμότητα ακόμη και αστυνομικούς από την φρουρά του

Σε δυσμένεια 9.103 στελέχη της αστυνομίας - Κατηγορούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν -Οργή από το ΝΑΤΟ

Ερντογάν αστυνομικοί πογκρόμ

Ο σουλτάνος πήρε αυτό που ήθελε στο τουρκικό δημοψήφισμα, ωστόσο συνεχίζει τις επιχειρήσεις σκούπα στην Τουρκία, ξηλώνοντας ένστολους που θεωρεί επικίνδυνους!

Κάποιοι λένε ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν φοβάται για ακόμη και για νέο πραξικόπημα, γι’ αυτό και έθεσε σε διαθεσιμότητα 19 προσωπικούς του αστυνομικούς. Ανθρώπους που μέχρι σήμερα ήταν η σκιά του. Ανάμεσα σε αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και 36 αστυνομικοί της φρουράς της Βουλής. 

Σήμερα, Τετάρτη οι τουρκικές αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 9.103 στελέχη της αστυνομίας, σύμφωνα με το CNN Türk. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών που είναι σε εξέλιξη, για σχέσεις τμήματος του κρατικού μηχανισμού με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Αγκυρα για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Μέχρι τώρα, οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περισσότερους από 40.000, ενώ έχουν αποτάξει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα άλλα 120.000 άτομα, από στελέχη της αστυνομίας, του στρατού, του δικαστικού συστήματος και του δημόσιου τομέα γενικά, έως εκπαιδευτικούς.

Οργή και από το ΝΑΤΟ για το πογκρόμ συλλήψεων στην Τουρκία. Ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ ζήτησε από την Άγκυρα «πλήρη σεβασμό του κράτους δικαίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top