Αντιδράσεις Τσελίκ και τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

"Δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της Τουρκίας"

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ, την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) να θέσει και πάλι την Τουρκία σε διαδικασία πολιτικού ελέγχου, έπειτα από 13 χρόνια. «Δεν έχει καμιά σχέση με τη φωτογραφία της Τουρκίας, με την πραγματικότητα της Τουρκίας αυτό στο οποίο αναφέρονται» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός. 

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι πρόκειται για μια άδικη και λάθος απόφαση. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Τουρκία φιλοξενεί 3,2 εκατομμύρια πρόσφυγες κι, έτσι, θα έπρεπε να ευχαριστούν μια τέτοια χώρα. «Εμείς αντιμετωπίζουμε το θέμα των προσφύγων με ανθρωπισμό, ενώ εκείνοι δεν εκπληρώνουν τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις τους» τόνισε.  

Από την πλευρά του, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η απόφαση είναι μια πολιτική επιχείρηση, η οποία υπηρετεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η FETO (κίνημα Γκιουλέν). Αναφέρει, επίσης, ότι αυτή η απόφαση υποχρεώνει την Τουρκία να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με το ΚΣΣΕ.

 

Καταδικάζει την απόφαση του ΚΚΣΕ ο Καλίν

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, από την πλευρά του, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι η απόφαση του ΚΣΣΕ είναι αποτέλεσμα εχθρικών προς τη χώρα του κύκλων:

“Η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) αποτελεί πολιτική επιχείρηση κύκλων εχθρικών προς την Τουρκία. Καταδικάζουμε αυτή την εσκεμμένη απόφαση που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και την ορθότητα”.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top