Μακρόν και Φιγιόν ψήφισαν οι Γάλλοι εκτός Ευρώπης!-Οι εκλογές που θα μπορούσαν να αλλάξουν το μέλλον της Ένωσης

Ενδεχομένως το εκλογικό θρίλερ να συνεχιστεί και το επόμενο δεκαπενθήμερο

Έξω από το στρατηγείο του Εμανουέλ Μακρόν, του κεντρώου υποψηφίου που είναι το φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης,  βρέθηκε το Star με την ανταποκρίτρια του στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά.

Όπως η ίδια μετέδωσε, αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το αποτέλεσμα τους θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον όχι μόνο της Γαλλίας, αλλά και ολόκληρης της ΕΕ.

Πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό, αναφέρουν ότι ενδεχομένως το εκλογικό θρίλερ να συνεχιστεί και το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς φαίνεται πως η τελική μάχη των προεδρικών εκλογών, μπορεί να δοθεί μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λε Πεν.

ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Μαρίας Δεναξά, ο Εμμανουέλ Μακρόν επικρατεί με 43%, ακολουθεί ο Φρανσουά Φιγιόν με 25%, ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 17%, η Μαρίν Λε Πεν με 8% και ο Μπενουά Αμόν με 6%.

Αν επιβεβαιωθεί πως τελικοί μονομάχοι θα είναι ο Μακρόν με την Λε Πεν, αποδεικνύει πως από την μια οι Γάλλοι ψήφισαν την ανανέωση το νέο και το άφθαρτο, και από την άλλη εξέφρασαν την οργή και τον θυμό τους για τις αναποτελεσματικές πολιτικές και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των πολιτικών τα τελευταία χρόνια.

Τα δυο αουτσάιντερ, κατάφεραν να εκτοπίσουν από την γαλλική πολιτική σκηνή, δυο παραδοσιακά πολιτικά κόμματα: Το κόμμα της δεξιάς οι Ρεπουμπλικάκοι, και το Σοσιαλιστικό κόμμα που δεν θα είναι στον 2ο γύρο, ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την 5η Γαλλική δημοκρατία.

Να επισημάνουμε, πως η τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία, δεν είχε άμεση επίδραση στα ποσοστά των υποψηφίων, καθώς Λε Πεν και Φιγιόν (οι συντηρητικοί υποψήφιοι) κέρδισαν μόλις μια μονάδα στα ποσοστά τους και ο Μακρόν μόλις μισή μονάδα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Παρασκευής.

ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Την ίδια στιγμή, μια ομπρέλα ασφαλείας με χιλιάδες αστυνομικούς (50.000) και στρατιωτικούς (7.000) στους δρόμους έχει «στηθεί» στη Γαλλία, καθώς είναι η πρώτη φορά που οι Γάλλοι ψηφίζουν με την χώρα τους να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα το μεσημέρι πολλοί λαχτάρησαν, καθώς εκκενώθηκε εκλογικό τμήμα σε πόλη της Ανατολικής Γαλλίας, όταν εντοπίστηκε κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί με αναμμένη μηχανή έξω από εκλογικό τμήμα ενώ διεξαγόταν η ψηφοφορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top