Τρομοκρατική επίθεση στα Ηλύσια Πεδία: Αυτός είναι ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός από τον δράστη

Πρόκειται για τον 37χρονο Xavier Jugele

Τρομοκρατική επίθεση στα Ηλύσια Πεδία

Ο 37χρονος τροχονόμος Xavier Jugele είναι ο αστυνομικός που έπεσε νεκρός από τα πυρά του 39χρονου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις κρίσιμες Γαλλικές εκλογές.

Ο νεαρός αστυνομικός βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του από τον Καρίμ Σερφί.

Ο ISIS ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Εν τω μεταξύ όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, κοντά στο σώμα του νεκρού δράστη της επίθεσης (ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικούς), βρέθηκε ένα  χειρόγραφο μήνυμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, στο αυτοκίνητο του δράστη, του 39χρονου Γάλλου Καρίμ Σερφί, βρέθηκε επίσης ένα Κοράνι.

Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο ένοπλος ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές και μάλιστα πρόσφατα τον είχαν συλλάβει για να τον ανακρίνουν αλλά τελικά τον άφησαν ελεύθερο.

Οι πρώτες φωτογραφίες του 39χρονου Καρίμ Σερφί, του επονομαζόμενου και Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος, κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη έναν Γάλλο που στράφηκε κατά της Γαλλίας, στο όνομα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο άνδρας εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας από τις βελγικές αρχές παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας», στο βόρειο Βέλγιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πιερ-Ενρί Μπραντέ.

Όταν ρωτήθηκε για αυτόν τον άνδρα ο Μπραντέ δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «Συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτό που συνέβη στη λεωφόρο των Ηλυσίων; Δεν μπορώ να σας το πω (…) υπάρχει ένας αριθμός πληροφοριών που πρέπει να επιβεβαιωθούν».

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε καμία πόρτα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή τη στιγμή, στις 9:15 το πρωί, δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του συμβάντος (της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι) και το Βέλγιο», αν και «η έρευνα συνεχίζεται σε στενή συνεργασία με τους Γάλλους ερευνητές».

Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας για τον οποίο ενημέρωσαν οι βελγικές αρχές τις γαλλικές είναι ηλικίας 35 ετών, χαρακτηρίζεται «πολύ επικίνδυνος» και εξετάζεται η εμπλοκή του σε μια βελγική υπόθεση.

Στη διάρκεια έρευνας οι βελγικές αρχές βρήκαν στην κατοχή του ένα εισιτήριο τρένου για τη Γαλλία με ημερομηνία 20 Απριλίου 2017, όπλα και κουκούλες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top