ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ από το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση στη Χερσόνησο του Σινά

Νεκρός έπεσε ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν 4/ Πρώτη ανάρτηση: 19-04-2017 10:58

Επίθεση σημειώθηκε στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στην Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, το βράδυ της Τρίτης, όπως αναφέρουν αραβικά μέσα. Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, ένας αξιωματικός ασφαλείας σκοτώθηκε και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση που έγινε κοντά στη μονή.

Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αιγύπτου επισημαίνει ότι ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε φυλάκιο ελέγχου, στον δρόμο του μοναστηριού. Οι αστυνομικοί του φυλακίου αντάλλαξαν πυρά με τους ενόπλους, με έναν αστυνομικό να πέφτει νεκρό και 4 ακόμα να τραυματίζονται.

Η επίθεση έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από δύο αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησίες κοπτών στην Αίγυπτο που κόστισαν τη ζωή σε 45 άτομα, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε και πάλι το Ισλαμικό Κράτος και 10 μέρες πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Αίγυπτο.

Όλοι οι μοναχοί της μονής και όλοι οι προσκυνητές είναι καλά στην υγεία τους.

Το συγκεκριμένο μοναστήρι, όπως γράφει η βρετανική Mirror, βρίσκεται στους πρόποδες του Σινά και έχει μεγάλη ιστορία, καθώς θεωρείται το σημείο όπου ο Μωυσής έλαβε από τον Θεό τις 10 εντολές και είναι από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του Χριστιανισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top