Η ώρα του δημοψηφίσματος πλησιάζει-Έγκυρη δημοσκόπηση δίνει 60% στον Ερντογάν

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο απεσταλμένος του Star, Γιώργος Βλαβιανός

Η ώρα του δημοψηφίσματος για τον Ερντογάν και τις αυξημένες εξουσίες του πλησιάζει. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα περίπου 60 εκατομμύρια Τούρκοι καλούνται στις κάλπες για να πουν «ναι» ή «όχι» σε προεδρικές αρμοδιότητες που ούτε ο Κεμάλ Ατατούρκ φαντάστηκε να διεκδικήσει.

Ο απεσταλμένος του Star, στην Κωνσταντινούπολη Γιώργος Βλαβιανός μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην γειτονική χώρα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώθηκε στις 18.00 το απόγευμα. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Ερντογάν έκανε 4 ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη. Το ποσοστό συμμετοχής μπορεί και να φτάσει ακόμα και στο 90%. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 08.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα.Το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει γνωστό και στις 20.00 το βράδυ», ανέφερε ορχικά ο Γιώργος Βλαβιανός.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις υπογράμμισε: «Υπάρχει μεγάλη κόντρα μεταξύ των δημοσκοπήσεων. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων ΑΝG που -θεωρείται πολύ έγκυρη- έδωσε 60% στο ναι, ενώ μια άλλη εταιρεία υποστηρίζει πως θα είναι 53% με 57% στο όχι».


Αν κερδίσει την Κυριακή, ο Ερντογάν θα έχει σημαντικά ενισχυμένες εξουσίες και θεωρητικά θα μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου έως το 2029.

Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η εκτελεστική εξουσία. Οι αντίπαλοί του φοβούνται ότι πλέον δεν θα υπάρχει κάποιο αντίβαρο, αλλά ο ίδιος θα γίνει ένας σύγχρονος σουλτάνος.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top