O Tραμπ και η πολιτική του χάους- Το "τρίγωνο" του παραλόγου στη Συρία

Η Κίνα φαίνεται ότι είναι ο τελικός στόχος του προέδρου των ΗΠΑ

Οι ξαφνικές μεταβολές στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα έχουν δημιουργήσει παγκόσμια ανησυχία. Μάλιστα, διακεκριμένος Έλληνας διεθνολόγος, που ζει και εργάζεται στον Καναδά, θεωρεί ότι τελικός στόχος του Τραμπ είναι η Κίνα.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας απρόβλεπτος επιχειρηματίας που σκέφτεται το κέρδος» δηλώνει στο Star ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Δημήτρης Κιτσίκης.

O "πόλεμος" με τη Ρωσία συντηρείται σήμερα από τον Διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο. Με δηλώσεις, αναφέρει ότι ο ιστότοπος Wikileaks είναι όργανο των Ρώσων.

Το "τρίγωνο" του παραλόγου

Τα παράδοξα στη Συρία συνεχίζονται. Ο Άσαντ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, όμως ο Τραμπ βομβαρδίζει και τους δύο, θέλοντας να διατηρήσει μια ισορροπία τρόμου στην περιοχή.

Ο Αμερικανός Προέδρος έδωσε εντολή να πέσει η μητέρα των βομβών στο Αφγανιστάν, για να θυμίσει στον ISIS ότι δεν τους ξεχνά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να τα βάλει και με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Σε δυο ημέρες, φθάνει στην Κορεατική Χερσόνησο το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον. Είναι η απάντηση του Αμερικανού προέδρου στις απειλές του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για νέα πυρηνική δοκιμή. Είναι και το μήνυμά του, σύμφωνα με τον Δημήτρη Κιτσίκη, προς την Κίνα.

Ενδιαφέρον έχει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε στην ιστοσελίδα της η Daily Mirror. Στο ερώτημα αν συμφωνείτε με την απόφαση των ΗΠΑ να ρίξουν την βόμβα, το 72% των συμμετεχόντων απάντησε ναι και μόλις το 28% απάντησε όχι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top