Σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ η αστυνομία! Άσχετη η σύλληψη για την επίθεση στη Ντόρτμουντ

Δεν βρέθηκαν ικανά στοιχεία για την ενοχή του υπόπτου-Πρώτη ανάρτηση: 13-04-2017 13:21

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η γερμανική αστυνομία, καθώς όπως ανακοινώθηκε δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να συνδεθεί ο ύποπτος ισλαμιστής που συνελήφθη χθες με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

«Η έρευνα δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ύποπτος συμμετείχε στην επίθεση», αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ωστόσο, προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του υπόπτου, το όνομα του οποίου είναι Αμπντούλ Μπεσέτ Α. για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος,  κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ιράκ κατά το παρελθόν. 

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας ο Αμπντούλ Μπεσέτ Α. ηγούνταν στο Ιράκ, μιας 10μελούς ομάδας κομάντο, που είχε εμπλακεί σε απαγωγές, λαθρεμπόριο, εκβιασμό και φόνους. Και έτσι αποφασίστηκε η κράτηση του.

Ο 28χρονος ύποπτος που επίσης συνελήφθη χθες, αφέθηκε ελεύθερος. Όσο για την επιστολή που βρέθηκε σε τρία αντίτυπα στον τόπο της επίθεσης, ίσως είναι πλαστή.

Χθες Τετάρτη, οι παίκτες της Ντόρτμουντ μπήκαν στο παιχνίδι με τη Μονακό με επιβαρυμένη ψυχολογία κι έναν παίκτη μείον, τον Μαρκ Μπάρτρα που τραυματίστηκε στο χέρι από τις εκρήξεις.

Οι επιθέσεις έβγαλαν τον γερμανό υπουργό οικονομικών Σόιμπλε από τα ρούχα του. «Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για να ζήσουν υπό τον ισλαμικό νόμο, αν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Σ' αυτούς  πρέπει να πούμε "κάνατε λάθος επιλογή"», είπε χαρακτηριστικά ο τσάρος της γερμανικής οικονομίας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top