O «ήρωας» Ερντογάν: Κάνει ο,τι μπορεί για να συσπειρώσει την τουρκική ακροδεξιά

Πέντε μέρες πριν το δημοψήφισμα, επιμένει για την θανατική ποινή «με τη βοήθεια του Αλλάχ»

Ό,τιδήποτε μπορεί να συνεπάρει το εθνικιστικό πάθος εναντίον των Ελλήνων, να εξυψώσει το ηθικό και να εξοργίσει τον απλοϊκό Τούρκο επιστρατεύει ο Ερντογάν, πέντε μέρες πριν το δημοψήφισμα, ρίχοντας στη μάχη όλα τα ατού του.

Ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, είπε ότι οι πρόγονοι του ουσιαστικά διεξήγαγαν ταξικό πόλεμο εναντίον των ιμπεριαλιστών Ελλήνων το 1922.

«Όταν ρίξαμε τους Έλληνες στην θάλασσα, όταν τα παιδιά αυτής της ωραίας πατρίδας έριξαν στη θάλασσα τους Έλληνες, οι Έλληνες στην πραγματικότητα ήταν το "μεγάλο χέρι" των ιμπεριαλιστών της εποχής εκείνης. Και αυτό το έθνος αγωνιζόμενο δίπλα-δίπλα και χέρι με χέρι νίκησε τους Έλληνες».

Σήμερα, κατά τον Μπιλάλ, οι ιμπεριαλιστές της Ευρώπης, την οποία χαρακτήρισε εστία ρατσισμού και φασισμού, στρέφουν τα βέλη τους κατά του πατέρα του.

«Μαζί με τις ιμπεριαλιστικές εστίες στην Ευρώπη που θέλουν να μας διχάσουν και να μας αποδυναμώσουν. Αυτό το έθνος όμως νίκησε στα Δαρδανέλια τους εχθρούς της πατρίδας και προκάλεσε την ήττα τους στις 15 Ιουλίου. Τώρα τα βέλη του εχθρού που στρέφονται; Στον Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν τι κάνει; Ενεργεί σαν άλλος Ουλουμπατλί Χασάν».

Ποιός είναι όμως ο Ουλουμπατλί Χασάν; Ένας 25χρονος που η τουρκική λαϊκή πένα τον θέλει, να πέφτει νεκρός δεχόμενος 27 βέλη στο σώμα του και ταυτοχρόνως να υψώνει την τουρκική σημαία στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου 1453.

Για τους Τούρκους είναι ένας ήρωας, όπως εμείς έχουμε τον Καλοκοτρώνη και  τον Καραισκάκη.

Και τι μας λέει λοιπόν ο Μπιλάλ; Ότι ο πατέρας του δεν υπολογίζει τη ζωή του για να κρατήσει τη σημαία της Τουρκίας ψηλά.

Η Σμύρνη είναι πάντα στην ατζέντα των προεκλογικών εκστρατειών του Ερντογάν. Έτσι και σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«Αυτούς που λένε ΟΧΙ θα τους ρίξουν στη θάλασσα. Αν βγει ΟΧΙ λέει ότι θα χαρεί τόσο όσο όταν έριξαν τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης. Ποιός; Κοιτάς και βλέπεις ότι είναι ένας όπως ο Μπαικάλ. Ντροπή».

Στη τουρκική προκλητική ρητορική απάντησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς:

«Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια νευρική χώρα με τάσεις αναθεωρητισμού, δεν πρέπει να πέφτεις στην παγίδα του προβοκαρίσματος».

Ο Ερντογάν ήταν σήμερα στην Ούρφα. Στα σύνορα με τη Συρία. Ξαναμίλησε για τη θανατική ποινή κι ευχήθηκε να του στείλουν την απόφαση του Κοινοβουλίου.

«Στις 16 Απριλίου που με τη βοήθεια του Αλλάχ θα βγει ναι από τις κάλπες μετά θα έρθει με τη βοήθεια του Αλλάχ το προσχέδιο απόφασης στη Βουλή».

ΑΥΓΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Την ίδια ώρα, στη διχασμένη πλέον Τουρκία, πέταξαν αυγά στη Σμύρνη εναντίον του βουλευτή Χουσνού Μποζγκούρτ της αντιπολίτευσης, που είχε πει ότι θα ρίξει στη θάλασσα τους υποστηρικτές του ΝΑΙ, όπως τους Έλληνες το 1922. Τον αποκάλεσαν προδότη ενώ ομάδα της αντιπολίτευσης φώναζε «Είμαστε στρατιώτες του Μουσταφά Κεμάλ».

Αντιθέτως, στη Μερσίνη, δύο βουλευτές του Ερντογάν δέχθηκαν πέτρες λίγο πριν από προεκλογική ομιλία. Στο επεισόδιο τραυματίσθηκαν πέντε άτομα ελαφρά.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ-ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ

Η Μεράλ Ακσενέρ, που την υπολόγιζαν ως την αντικαταστάτρια του Ερντογάν αν πετύχαινε το πραξικόπημα και διεγράφη από τους Γκρίζους Λύκους επειδή υποστηρίζει το ΟΧΙ, συνεχίζει τους πύρινους λόγους της εναντίον του επίδοξου σουλτάνου.

«Στην περίπτωση που βγει το ΝΑΙ με 61,5% εγώ αυτό που θα κάνω είναι να γίνω γιαγιά».

ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Ανησυχία κατέλαβε το πρωί την Άγκυρα μετά από έκρηξη στο αρχηγείο της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντιγιάρμπακιρ. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση όμως του υπουργείου Εσωτερικών επρόκειτο για ατύχημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top