Σκηνές-ΣΟΚ μέσα σε αεροπλάνο: Έδειραν και έσυραν με βία επιβάτη στο διάδρομο (VIDEO και ΦΩΤΟ)

Σάλος και οργή για την United Airlines μετά το εξωφρενικό περιστατικό

Σοκαριστικές και εξοργιστικές είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα σε αεροπλάνο της United Airlines, κατά την διάρκεια πτήσης στην οποία είχαν πουληθεί υπεράριθμα εισιτήρια.

Όπως θα δείτε και στο video που κάνει το γύρο του κόσμου, όλα έγιναν στη πτήση 3411, λίγο πριν την απογείωση για την εκτέλεση του δρομολογίου Σιγάκο-Λούισβιλ. Οι επιβάτες είχαν πάρει τις θέσεις τους, όταν ξαφνικά το πλήρωμα τους ενημέρωσε πως… κάποιοι έπρεπε να αποχωρήσουν.

Ο λόγος; Είχαν γίνει διπλοκρατήσεις, με αποτέλεσμα η πτήση να είναι υπεράριθμη. Άλλες πληροφορίες πάντως, αναφέρουν πως στην πραγματικόητα η πτήση δεν ήταν υπεράριθμη, απλά κάποια στελέχη της εταιρίας θέλησαν να ταξιδέψουν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να «διώξουν» εθελοντικά τέσσερις επιβάτες, προσφέροντας τους χρηματικά ανταλλάγματα.

Συγκεκριμένα, στους τέσσερις επιβάτες που θα δέχονταν εθελοντικά να βγουν από το αεροπλάνο, η εταιρία θα προσέφερε 800 δολάρια και διαμονή σε ξενοδοχείο. Τελικά κατάφεραν να πείσουν μόνο 2 επιβάτες και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι το οποίο αποβιάστηκε ήσυχα από το αεροσκάφος.

Ένα άλλο ζευγάρι, και συγκεκριμένα ένας Ασιάτης (γιατρός όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια) με την σύζυγό του, αρνήθηκαν να κατέβουν.

Δίχως δεύτερη σκέψη, οι τρεις άνδρες της ασφάλειας που θα δείτε και στο video που τραβήχτηκε από επιβάτες, τον άρπαξαν βίαια, τον τράβηξαν απότομα και άρχισαν να τον σέρνουν στο πάτωμα, με το πλήρωμα να ουρλιάζει.

Ο άτυχος γιατρός φώναζε μάταια, επιμένοντας πως έπρεπε να επιστρέψει πίσω για να δει τους ασθενείς του. Μάταια όμως, κανείς δεν τον άκουγε. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί στο πρόσωπο απ΄όπου και αιμορραγούσε, ενώ η μπλούζα του είχε σηκωθεί όλη πάνω και τα γυαλιά του έφυγαν από το πρόσωπό του.

Σοκαρισμένοι οι υπόλοιποι επιβάτες φώναζαν «θεέ μου τι κάνετε;», «αυτό είναι τόσο λάθος!» αλλά κανείς δεν τους άκουγε.

Η Audra Bridges που ήταν μάρτυρας του περιστατικού, έγραψε στο Facebook: «Σας παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το βίντεο. Ήμασταν σε αυτή την πτήση. Η Uniter Airlines έκανε περισσότερες κρατήσεις. Τυχαία επέλεξαν κόσμο για να τον κατεβάσουν ώστε μέλη του πληρώματος να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Αυτός ο άνδρας είναι γιατρός και έπρεπε να είναι στο νοσοκομείο το πρωί. Δεν ήθελε να κατέβει. Είμαστε συγκλονισμένοι και τόσο αηδιασμένοι».

Ένας άλλος επιβάτης της πτήσης, ο JayseDavid στο Twitter, έγραψε: «Κανείς δεν ήθελε να φύγει οικειοθελώς, επομένως η @United αποφάσισε να επιλέξει μεταξύ μας. Επέλεξαν έναν Ασιάτη γιατρό και τη σύζυγό του.Όταν εκείνος αρνήθηκε να αποβιβαστεί «στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου τον τράβηξαν με τη βία από το κάθισμά του και τον έριξαν στο πάτωμα του διαδρόμου», και πρόσθεσε:

«Το πρόσωπό του χτύπησε πάνω στο μπράτσο του καθίσματος, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί από το στόμα».

 

Σε ένα άλλο βίντεο ο άτυχος άνδρας, αναστατωμένος από τη συμπλοκή, επιστρέφει στην καμπίνα των επιβατών, τρέχει στο πίσω μέρος του αεροσκάφους και μονολογεί: «Πρέπει να επιστρέψω σπίτι μου» και «σκοτώστε με».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ:

«Αφού η ομάδα μας αναζήτησε εθελοντές, ένας επιβάτες αρνήθηκε να αποβιβαστεί οικειοθελώς» υποστήριξε ο εκπρόσωπος τύπου της United Τσάρλι Χόμπαρτ. «Ζητάμε συγγνώμη για τις υπεράριθμες κρατήσεις».

Ο Όσκαρ Μουνόζ, διευθύνων σύμβουλος United Airlines απολογήθηκε σε δήλωσή του, στην οποία αναφέρει πως «είναι ένα περιστατικό που μας αναστάτωσε όλους. Ζητώ συγγνώμη που έπρεπε να αλλάξουμε θέσεις σε αυτούς τους επιβάτες. Η ομάδα μας κινείται άμεσα για να συνεργαστεί με τις αρχές και θα εξετάσει λεπτομερώς τι έχει γίνει. Επίσης, αναζητούμε τον συγκεκριμένο επιβάτη για να λύσουμε το θέμα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤA VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top