Έχει ΞΕΦΥΓΕΙ ο Ερντογάν! «Η Ελλάδα χρεοκόπησε, τελείωσε»- Ετοιμάζεται να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική όσο πλησιάζει η 16η Απριλίου

Κλιμακώνεται η προκλητικότητα της Τουρκίας  μια εβδομάδα πριν το  δημοψήφισμα.  Το αποκορύφωμα είναι η  πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν να προσευχηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά.

Δεν προκαλεί εντύπωση η επιθετική πολιτική του Τούρκου προέδρου, που προκειμένου να καθίσει στην θέση του σουλτάνου, θα προσπαθήσει να  ανακατέψει όσο μπορεί την τράπουλα της διπλωματίας αλλά και την εξωτερικής επιθετικής πολιτικής  για να το καταφέρει. Και   τι άλλο από το να στρέψει τα βέλη του προς  την Ελλάδα.

«Ο  γείτονας μας χρεοκόπησε, τελείωσε. Έχει 400 δις ευρώ χρέος στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά βλέπετε τα ιδρύματα πιστωτικής αξιολόγησης τους δίνουν τέτοιο βαθμό που περνάει εμάς. Πως γίνεται αυτό; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Το δίνουν με παραγγελία. Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη από αυτά», δήλωσε.

«Μετά το κρεσέντο το αντιολλανδικό το αντιευρωπαϊκό, κρατάει ως τελευταίο χαρτί τον εχθρό του τον Έλληνα. Έχουν εκφραστεί φόβοι ότι  και στην Αθήνα, αν δει ότι δεν του βγαίνει θα επιχειρήσει ακύρωση. Και πώς γίνεται αυτό; Με μια κρίση τύπου Ιμίων», δήλωσε στο Star o ιστορικός και αμυντικός αναλυτής Σταύρος Καρκαλέτσης.

Στο ίδιο πνεύμα και ο τουρκολόγος, διεθνολόγος, Δημήτρης Κιτσίκης, ο οποίος είπε:

«Προσπαθεί για το δημοψήφισμα . Γι΄ αυτό έχει οξύνει την κατάσταση και με τις μεγάλες δυνάμεις όχι μόνον με εμάς. Γνωρίζει πως αν κάνει κίνηση θερμού πολέμου στο Αιγαίο θα επέμβει το ΝΑΤΟ και η Αμερική».

Μετά τις δηλώσεις ότι «εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα» και τις κλιμακούμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο, ο Τούρκος πρόεδρος σε μια έξαρση  αλαζονείας και  συσπείρωσης των υποστηρικτών του,  προγραμματίζει μουσουλμανική προσευχή  την πιο  ιερή  ημέρα των Χριστιανών στο σύμβολο της Ορθοδοξίας,  την Αγιά Σοφιά.  Στην προσευχή θα συμμετάσχουν μέλη της κυβέρνησης και ανώτεροι αξιωματούχοι του κόμματός του. Άλλωστε είναι διακαής πόθος του η  μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

Οι Τούρκοι  αξιώνουν προκλητικά   απέναντι στην ιστορία και τον Χριστιανισμό. Μάλιστα δεν διστάζουν  να χαρακτηρίσουν πλαστή  την  υπογραφή  του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, σύμφωνα με   το  βιβλίο του ιστορικού Μουσταφά Αρμαγάν με τίτλο "Ίντριγκες της Αγίας Σοφίας". Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό η υπογραφή στο διάταγμα δεν μοιάζει με την υπογραφή του Αττατούρκ.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, θα δούμε αν ο Τούρκος πρόεδρος θα μπει όντως στην Αγιά Σοφιά για να προσευχηθεί ή αν απλώς είναι ένα ακόμα προπαγανδιστικό τέχνασμα, όπως  ακριβώς  το παραλήρημα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top