ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ των Βαΐων στην Αίγυπτο – 47 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους

Τον θάνατο και τον τρόμο έσπειραν οι Τζιχαντιστές ανήμερα της σημερινής μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Οι εικόνες που συγκλονίζουν τραβήχτηκαν λίγο μετά την έκρηξη της πρώτης βόμβας μέσα στην κοπτική χριστιανική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου.

Τα αίματα έχουν γεμίσει το πάτωμα της εκκλησίας. Κόσμος θρηνεί και προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη. Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες.

Ένα βίντεο μέσα από την εκκλησία της Τάντα δείχνει τη χορωδία της εκκλησίας να ψέλνει χριστιανικούς ύμνους όταν ξαφνικά διακόπτεται η τηλεοπτική μετάδοση.

Συγκλονιστικά είναι τα πλάνα που δείχνουν ματωμένη την Αγία Τράπεζα.

Έξω από την εκκλησία κόσμος τρέχει πανικόβλητος.

Λίγη ώρα αργότερα μια δεύτερη έκρηξη συγκλόνισε τον καθεδρικό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια. Όπως έγινε γνωστό τα εκρηκτικά πυροδότησε βομβιστής αυτοκτονίας όταν προσπάθησε να περάσει την είσοδο της εκκλησίας και τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί. Ήταν η ώρα που ο προκαθήμενος της Εκκλησίας των Κοπτών Χριστιανών Ταουάδρος ο 2ος ολοκλήρωνε τη Θεία Λειτουργία. Όπως έγινε αργότερα γνωστό είναι σώος.

Την ευθύνη και για τις δυο επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Έλληνες που κατοικούν στην Αλεξάνδρεια είναι  όλοι καλά στην υγεία τους όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Έλληνας Πρόξενος μάλιστα επεσήμανε ότι υπήρξε ένας Έλληνας που βρέθηκε κοντά στην επίθεση της Αλεξάνδρειας, καθώς σημειώθηκε λίγα μόλις τετράγωνα από τον ναό του Αγίου Σάββα - όπου λειτούργησε σήμερα ο Πατριάρχης Θεόδωρος - αλλά δεν έπαθε τίποτε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top