ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ της Αγίας Πετρούπολης ήταν Σούσι Σεφ- ΦΩΤΟ

Γεννήθηκε στο Κιργιστάν-Πρώτη ανάρτηση: 04-04-2017 18:41

Πρώην σούσι σεφ από το Κιργιστάν ήταν ο βομβιστής που κρύβεται πίσω από το μακελειό στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Ο Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, 22 χρονών, γεννήθηκε στο Κιργιστάν, ήταν, όμως, Ρώσος πολίτης.

Εικόνες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του μετρό δείχνουν ξεκάθαρα τον μακελάρη, φορώντας ένα κόκκινο τζάκετ και κουβαλώντας ένα σακίδιο στην πλάτη του. Άλλες φωτογραφίες τον δείχνουν να σφίγγει τα χέρια του, κρατώντας τον μοχλό με τον οποίο πυροδότησε τις βόμβες. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι είχε στενές σχέσεις με ακραίους Ισλαμιστές στη Συρία.

  

Είχε προηγηθεί η αθώωση ενός υπόπτου, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr.  

 

Ένας πρώην φίλος του δράστη, ο Αλί Ματκαρίμοφ, είπε στις αρχές ότι ο Τζαλίλοφ δούλευε σαν σούσι σεφ. Τόνισε, επίσης, ότι όχι μόνο δεν ήταν φανατικός μουσουλμάνος, αλλά δεν έλεγε καν τις προσευχές του.

Η πατρίδα του μακελάρη, το Κιργιστάν, συνορεύει με το Καζακστάν και την Κίνα και αποτελείται, κυρίως, από μουσουλμάνους. Μάλιστα, πάνω από 500 κάτοικοί του έχουν φύγει από τη χώρα για να εισέλθουν στους κύκλους του ISIS. Ήταν, ακόμα, η τελευταία χώρα που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση, το 1991, ενώ τα ρώσικα αποτελούν, μαζί με την κιργιζική, την επίσημη γλώσσα του κράτους. Από το Κιργιστάν ήταν και οι δυο βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε την επίθεση «πρόκληση» για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαδίμηρο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε όσο ο Πρόεδρος βρισκόταν στην πόλη.

Σήμερα, Τρίτη, το πρωί, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο της επίθεσης για να τιμήσουν τους 14 νεκρούς που άφησε ο βομβιστής πίσω του, ενώ οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει, εξαιτίας ανώνυμων πληροφοριών για νέες επιθέσεις, άνοιξαν ξανά.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας του Κιργιστάν στη Μόσχα δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας συνεργάζονται με τις ρωσικές στην έρευνα. Τόνισε, επίσης, ότι αν και ο Τζαλίλοφ γεννήθηκε στο Κιργιστάν, δεν πήρε ποτέ την υπηκοότητα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Αναγνωρίστηκε ο βομβιστής που ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΕ το μετρό της Αγίας Πετρούπολης

ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ έγινε ο βομβιστής της Αγίας Πετρούπολης-Βρέθηκαν μέλη του σε βαγόνι

Mητέρα-ηρωίδα: Σκοτώθηκε για να σώσει την κόρη της από την έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από το εσωτερικό του βαγονιού του μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top