Αυτός είναι ο δεύτερος ύποπτος για το μακελειό στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ανθρωποκυνηγητό για τους φερόμενους δράστες που βύθισαν στο πένθος την Ρωσία

Δύο άτομα για πιθανή εμπλοκή τους στην πολύνεκρη επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης αναζητούν οι Αρχές. Αυτό σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενo πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

«Καταζητούνται δύο άτομα ως ύποπτα για τον σχεδιασμό των επιθέσεων. Το ένα από αυτά θεωρείται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και το δεύτερο ότι άφησε μία βόμβα στον σταθμό του μετρό Ploshchad Revolutsii», είπε η πηγή στο Interfax.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό,  τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν (πάνω από 40) από την σφοδρή έκρηξη σε βαγόνι του μετρό, ανάμεσα σε δύο σταθμούς. Επίσης, πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλον ένα εκρηκτικό μηχανισμό που βρισκόταν σε διαφορετικό σταθμό του μετρό.

Η υπουργός υγείας της χώρας, Βερόνικα Σκόρτσοβα (Veronika Skvortsova), δήλωσε ότι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν ακαριαία, άλλοι στο ασθενοφόρο και δύο στο νοσοκομείο. 

Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη ως "τρομοκρατική επίθεση" και έχουν ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση. 

Σε ορισμένα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον δράστη της επίθεσης στο μετρό, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους. Όπως αναλυτικά μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, o φερόμενος μακελάρης ήταν μαυροντυμένος και κάμερα κατέγραψε τις κινήσεις του κοντά στο μετρό.  Εκτός του άνδρα, ο οποίος φωτογραφήθηκε με μουσουλμανική περιβολή, υπάρχει ένας ακόμη ύποπτος, ο οποίος αναζητείται. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ρωσικές αρχές έχουν μία πρώτη εικόνα του, καθώς καταγράφηκε επίσης από τις κάμερες ασφαλείας.

Το βράδυ της δευτέρας, ρωσικό κανάλι έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες του δεύτερου υπόπτου, ο οποίος φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό "Πλόσαντ Βαστάνια". 

Όπως αναφέρουν, ο ένας από τους δύο είναι εκείνος που κατασκεύασε τη βόμβα στο σταθμό Πλοσάντ Βαστάνια, η οποία εντοπίστηκε και απενεργοποιήθηκε και ο άλλος με το μούσι, είναι εκείνος που τοποθέτησε την φονική βόμβα στον σταθμό που έγινε η έκρηξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top