Kωμικός ετών 26 υποψήφιος Πρόεδρος της Σερβίας

Το αστείο που εξελίχθηκε σε προεκλογική εκστρατεία

Ένας νεαρός κωμικός 26 ετών θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή στη Σερβία και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι το πρόσωπο-έκπληξη που θα ανατρέψει όλα τα προγνωστικά. 

Ο 26χρονος Λούκα Μαξίμοβιτς για να τρολάρει τους πολιτικούς στις περσινές τοπικές εκλογές γύρισε ένα σατιρικό βίντεο με τον ίδιο πάνω σε ένα λευκό άλογο.

Ο Mαξίμοβιτς έβαλε το κοστουμάκι του, τα κιτς παπούτσια του,χρυσό ρολόι και δαχτυλίδια στα χέρια και έκανε προεκλογική εκστρατεία με το όνομα του κωμικού του χαρακτήρα Ljubisa Beli Preletacevic,δηλαδή λευκός χαμαιλέοντας, όπως οι πολιτικοί που αλλάζουν κόμματα  για προσωπικό τους όφελος. Το βίντεο κυκλοφόρησε με ταχείς ρυθμούς σε Facebook και You Tube.

Ήταν όμως τόσο επιτυχημένο που στις εκλογές πήρε το 20% των ψήφων και 12 έδρες στο τοπικό συμβούλιο.

Η επιτυχία άνοιξε την όρεξη του νεαρού σέρβου Γύρισε άλλο ένα σατιρικό βίντεο και μόλις πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε τις 10000 υπογραφές που χρειάζονται για να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του.

Όπως ο ίδιος λέει χωρίς να έχει τελειώσει καν τις σπουδές του πάει να βγει πρόεδρος της Σερβίας. Στο νέο βίντεο φορά πάλι λευκό κοστούμι κι από πάνω ένα γούνινο παλτό. Γυρίζει στους δρόμους και υπόσχεται όπως συνηθίζουν να κάνουν oι mainstream πολιτικοί δουλειές και χρήματα με αντάλλαγμα την ψήφο τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Λούκα παίρνει 11% των ψήφων και είναι στη δεύτερη θέση αν και σε μεγάλη απόσταση από τον σημερινό πανίσχυρο πρωθυπουργό της χώρας Αλεξάντερ Βούκιτς που θεωρείται ότι θα κερδίσει άνετα τις εκλογές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top