Ερντογάν σε διαρκές παραλήρημα: Συμμαχία σταυροφόρων η Ε.Ε.

Η ρητορική ερώτηση του "Σουλτάνου"

Έγινε ο Πάπας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από πότε; Ήταν η ρητορική ερώτηση του Ταγίπ Ερντογάν προς τους ακροατές του.

«Γιατί συναντηθήκατε με τον Πάπα; Ο Πάπας από πότε έγινε μέλος της ΕΕ; Η Συμμαχία των Σταυροφόρων αργά ή γρήγορα έδειξε τελικά το πρόσωπό της», τόνισε για να συμπληρώσει με έμφαση: «Στο χωριό όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει...».

Μετά και τη νέα επίθεση του Ερντογάν κατά της Ευρώπης ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε ξεσπάθωσε σε συνέντευξή του. «Η ρητορική του Ερντογάν με έχει αφήσει άναυδο. Σύντομα και πεισματικά θα καταστρέψει τη διαδικασία ενσωμάτωσης. Θα μας πάρει χρόνια να επιδιορθώσουμε τη ζημιά».

Κι ενώ ο Ερντογάν διαμηνύει ότι όλα στην Τουρκία λειτουργούν με βάση τα δημοκρατικά ιδεώδη, απαγόρευσε ως ακατάλληλο για ανηλίκους ένα διάσημο αυτή τη φορά περιοδικό. Το γαλλικό Elle στην τουρκική του έκδοση.

Η επιτροπή που έκρινε ακατάλληλο το περιεχόμενο του περιοδικού επέβαλε την κυκλοφορία του μόνο μέσα σε πλαστικό περίβλημα. Επίσης θα πρέπει να αναγράφεται το «ακατάλληλο για ανηλίκους», απαγορεύεται η διαφήμισή του και δεν θα βρίσκεται σε φανερά σημεία στα περίπτερα.

Στην Τουρκία συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία με εκατέρωθεν εκδηλώσεις είτε για το εβέτ-ναι, είτε για το χάγιρ-όχι για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου. Τα 3 εκατομμύρια των Τούρκων του εξωτερικού άρχισαν ήδη από σήμερα να ψηφίζουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top