EKTAKTO! CIΑ εναντίον WikiLeaks: "Bοηθάνε τους εχθρούς των ΗΠΑ"

Το FBI προετοιμάζεται για μεγάλη καταδίωξη των υπεύθυνων

EKTAKTO! CIΑ εναντίον WikiLeaks: "Bοηθάνε τους εχθρούς τω

Η CIA κατηγορεί ανοιχτά τον ιστότοπο WikiLeaks ότι βοηθά τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας της διαρροής που αποκαλύπτει τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών για να μετατρέψει συσκευές όπως το iPhone της Apple ή τηλεοράσεις Samsung σε εργαλεία κατασκοπείας.

«Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να ανησυχεί για κάθε πληροφορία που δημοσιοποιεί το WikiLeaks. Έχει ως στόχο να αλλοιώσει τις ικανότητες της κοινότητας των Πληροφοριών να προστατεύσει την Αμερική από την τρομοκρατία και τους αντιπάλους της», δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA, Χέδερ Φριτς Χόρνιακ.

Σύμφωνα με την Washington Post, το FBI προετοιμάζεται για μεγάλη καταδίωξη των υπευθύνων των διαρροών, ώστε να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο το WikiLeaks απέκτησε τις πληροφορίες αυτές.

Τα έγγραφα, την αυθεντικότητα των οποίων δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει η CIA, περιγράφουν περισσότερα από χίλια προγράμματα κακόβουλου λογισμικού (ιούς, Trojans κι άλλα) που επιτρέπουν τον έλεγχο ηλεκτρονικών συσκευών, όπως τα smartphones ή οι τηλεοράσεις με πρόσβαση στο διαδίκτυο, έως και αυτοκινήτων, για την παρακολούθηση των χρηστών τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top