Ο στρατιωτικός χαιρετισμός του Ερντογάν σε νέους ντυμένους σαν τον Οθωμανικό Στρατό των 15ρηδων του Α’ Παγκοσμίου

Παράλληλα, η κατάσταση στην Κύπρο παραμένει εύθραυστη-Πρώτη ανάρτηση:06-03-2017 14:21

Νεαροί ντυμένοι όπως ο οθωμανικός στρατός των 15ρηδων περίμεναν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν χθες, Κυριακή, το βράδυ σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, απευθύνοντάς του στρατιωτικό χαιρετισμό. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανταπέδωσε. 

Στο πανό που κρατούσαν οι νεαροί έγραφε “Οι 15ρηδες δεν τελείωσαν, δεν θα τελειώσουν”.


Υπενθυμίζεται ότι ο οθωμανικός στρατός των 15ρηδων είχε δημιουργηθεί τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποτελείτο από νεαρά παιδιά ηλικίας 15-19 ετών. Τα παιδιά αυτά σκοτώθηκαν στη μάχη των Δαρδανελίων, που διήρκησε από τις 25 Απριλίου του 1915 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου του 1916.  

 

 

Η κατάσταση στην Κύπρο παραμένει εύθραυστη

 

Όσο ο Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί με κάθε τρόπο, η NAVTEX (υπηρεσία διασποράς πληροφοριών σε εν πλω πλοία) με κωδικό 275/17 δεσμεύει περιοχές δυτικά της Πάφου, έκτασης 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και βρίσκεται 6,7 χιλιόμετρα εκτός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και μόλις 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου.

Επιπλέον, καλύπτει μέρος του τεμαχίου 1 που Τουρκία και ψευδοκράτος αμφισβητούν ότι ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι δεσμευμένη για ασκήσεις από τις 5 μέχρι τις 17 Μαρτίου κι υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, ανέφεραν πως αναμένεται κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου τον Ιούλιο, όταν η εταιρεία TOTAL θα διενεργήσει έρευνες για φυσικό αέριο στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top