Ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι; Με μια πρόταση η Κύπρος δίνει την ΑΠΑΝΤΗΣΗ της!

Τι είπε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης

Η Κύπρος διαψεύδει

«Δεν υπάρχει πληροφόρηση για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί». Αυτό διαβεβαιώνει  η Κύπρος, «αδειάζοντας» τις πηγές του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνάς, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει τους τόνους.

Σχολιάζοντας τις διαρροές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με τα σενάρια περί θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι στην Κύπρο, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total».

Ωστόσο, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί το επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας. Από 17% προσωπικό στις μονάδες, το ποσοστό έχει πάει στο 48%. Οι έμπειροι τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευθεί ή εκδιωχθεί τώρα τα αεροσκάφη τα πιλοτάρουν «πιτσιρικάδες», «φοβισμένοι» με «ελάχιστη πείρα».

Χθες, Τετάρτη, τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πετούσαν στα 17 πόδια. Οι Έλληνες πιλότοι πέταξαν για να τους αναχαιτίσουν και, προτού μπουν στη διαδικασία εμπλοκής, οι Τούρκοι φοβήθηκαν ότι θα «κλειδωθούν» από τα οπλικά συστήματα των Ελλήνων και έριξαν “flairs”  (αντίμετρα καπνού-θερμότητας).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top