Στο φως οι ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ της Τζάκι Κένεντι-Σε ποιον έριξε ΧΥΛΟΠΙΤΑ και προτίμησε τον Ωνάση

Το καλά κρυμμένο της μυστικό φανερώνεται μετά από 50 χρόνια

Στο φως οι ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ της Τζάκι Κένεντι- Σε ποιον

H Τζάκι Κένεντι, μετά την τραγική δολοφονία του συζύγου της, Τζον, ανέπτυξε αρκετά στενές σχέσεις με τον Ντέιβιντ Όρμσμπαϊ-Γκορ, Βρετανό πρεσβευτή στις ΗΠΑ και 5ο Λόρδο του Χάρλεχ.

Τον Ιανουάριο ανακαλύφθηκαν τυχαία, από τον εγγονό του Γκορ, μερικές επιστολές προς τον ίδιο, φυλαγμένες σε δυο δερμάτινες βαλίτσες, στο οικογενειακό αρχοντικό στην Ουαλία. Το περιεχόμενό τους φανερώνει τη σχέση Τζάκι και Ντέιβιντ, που αναπτύχθηκε όσο ξαφνικά τερματίστηκε, όταν η Τζάκι θέλησε να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Οι επιστολές, 18 στο σύνολο, είναι όλες γραμμένες από την Τζάκι και ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό του αρχοντικού εδώ και 50 χρόνια. Έφτασε η στιγμή να αποκαλυφθούν, όμως, καθώς εκτέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου στη νεοϋορκέζικη γκαλερί του οίκου Bonhams, ενώ θα διοργανωθεί και δημοπρασία στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για λογαριασμό του Τζάσετ, 7ου Λόρδου του Χάρλεχ, για την πώλησή τους. Η τιμή τους αναμένεται περίπου στις 100.000-150.000 στερλίνες.

Κεντρικό θέμα των επιστολών είναι η απόφαση της πιο διάσημης Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ να παντρευτεί τον κατά 23 χρόνια μεγαλύτερό της εφοπλιστή, την οποία εξηγεί στον Γκορ.

«Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι ένας μοναχικός άνθρωπος και θέλει να με προστατεύσει από τη δική μου μοναξιά. Έχει φρόνηση και καλοσύνη. Είμαι η μόνη που μπορώ να αποφασίσω αν μπορεί να το κάνει αυτό και το αποφάσισα» γράφει χαρακτηριστικά η Τζάκι, σίγουρη για την απόφασή της, σε επιστολή της στις 13 Νοεμβρίου 1968.

Λίγο νωρίτερα, όπως φανερώνουν για πρώτη φορά οι επιστολές, απέρριψε την πρόταση γάμου του διπλωμάτη, παιδικού φίλου του προέδρου Κένεντι. Ο λόγος, φυσικά, ήταν ότι προτίμησε τον πάμπλουτο Έλληνα. Οι δε New York Times γράφουν ότι «αυτή που πλέον ονομάζεται Κένεντι-Ωνάση εξηγεί τους λόγους της επιλογής της». Η νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, "Jackie", που παρουσιάζει τη ζωή της γυναίκας που ανέβασε το στυλ στον Λευκό Οίκο σε άλλο επίπεδο, έρχεται να συμπληρώσει τις επιστολές που «αποκαλύπτουν τα βαθιά συναισθήματα που διακατέχουν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα της εποχής της».

Τα γράμματα μαρτυρούν ότι η Τζάκι χρειάστηκε να αποκοπεί εντελώς από το παρελθόν της, ξεκινώντας μια νέα ζωή στο πλευρό του Ωνάση. Το γεγονός αυτό ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο για τον Γκορ, παρά τον λόγο της αγαπημένης του, που ήταν παρηγορητικός, αλλά, ταυτόχρονα, κάπως «ωμός» και τυπικός. Για παράδειγμα, του γράφει ότι τον βλέπει «σαν έναν λατρεμένο αδελφό», φράση κλισέ που, μάλλον, δεν παρηγόρησε καθόλου τον θαυμαστή της.

Στις βαλίτσες αυτές, πέρα από τις επιστολές της Τζάκι, ήταν αποθηκευμένη και η προσωπική αλληλογραφία του Γκορ με τον πρόεδρο Κένεντι και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλαν, Σερ 'Αλεκ Ντάγκλας-Χομ και Χάρολντ Ουίλσον.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top