Μακρόν: Τέλος στην οικογενειοκρατία- Να μην προσλαμβάνουν οι βουλευτές δικούς τους ανθρώπους με δημόσιο χρήμα!

Ιδιαίτερα καυστικός για το σκάνδαλο Penelopegate

Μακρόν: Τέλος στην οικογενειοκρατία- Να μην προσλαμβάνουν

O ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη, στην εφημερίδα Le Parisien ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του, θα απαγορεύσει στους κοινοβουλευτικούς να προσλαμβάνουν μέλη της οικογένειάς τους.

«Θα απαγορεύσουμε στους κοινοβουλευτικούς να απασχολούν τους δικούς τους ανθρώπους ή μέλη της οικογένειάς τους, προκειμένου να δοθεί τέλος στην οικογενειοκρατία», διαβεβαιώνει ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ.

Εξαιτίας της υπόθεσης της αργομισθίας της συζύγου και των δύο παιδιών του υποψήφιου της δεξιάς, του Φρανσουά Φιγιόν, το «Penelopegate», όπως ονομάζεται το σκάνδαλο, το ζήτημα του νεποτισμού και της ευνοιοκρατίας έχει προκαλέσει τόσο εντάσεις όσο και ανατροπές στην προεκλογική εκστρατεία της Γαλλίας.

 «Δεν είμαι καθόλου εναντίον του να απασχολεί κάποιος μέλη της οικογένειάς του, όταν τα μισθοδοτεί από ίδιους πόρους», συμπλήρωσε ο Μακρόν, «αλλά όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα, δεν πρέπει κανείς να έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει τους δικούς του», τόνισε.

Ο Μακρόν φαίνεται να είναι το φαβορί για τη νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα, Πέμπτη, ένα προγραμματικό κείμενο έκτασης κάπου τριάντα σελίδων, μπροστά σε περίπου 300 δημοσιογράφους.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μακρόν αποκάλυψε και μερικές νέες του προτάσεις. Δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, να  προωθήσει έναν νόμο για το «ήθος στον δημόσιο βίο», ο οποίος θα «μειώσει δραστικά τις συγκρούσεις συμφέροντος, απαγορεύοντας για παράδειγμα στους κοινοβουλευτικούς να ασκούν ταυτόχρονα συμβουλευτική δραστηριότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορεί κανείς να νομοθετεί για όλους και παράλληλα να βρίσκεται στην υπηρεσία ορισμένων».



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top