Πουλήθηκε για 190.000 ευρώ το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ

Ο νέος ιδιοκτήτης του παραμένει ανώνυμος

Πουλήθηκε για 190.000 ευρώ το κόκκινο τηλέφωνο του Χίτλερ

To τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, στις αρχές του έτους. Πρόκειται για το τηλέφωνο μέσω του οποίου ο αρχηγός των Ναζί έδινε εντολές για να θανατωθούν χιλιάδες Εβραίοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, διέταξε τη δολοφονία του κουνιάδου του και ούρλιαζε στους στρατηγούς του κατά τη διάρκεια των μαχών.

Το κόκκινο αυτό τηλέφωνο, βγήκε σε δημοπρασία στρατιωτικών αντικειμένων στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο νέος ιδιοκτήτης του παραμένει ανώνυμος κι έδωσε 190.000 ευρώ για να το αποκτήσει.

Το τηλέφωνο, αρχικά, ήταν μαύρο, αργότερα όμως το έβαψαν κόκκινο και του χάραξαν τον αγκυλωτό σταυρό και το όνομα του Χίτλερ. Βρέθηκε βαθιά κάτω από το Βερολίνο, στη Φύρερμπουνκερ (= αποθήκη του Χίτλερ) από έναν Βρετανό αξιωματικό, τον σερ Ραλφ Ράινερ, που έφτασε στο κρησφύγετο αυτό τον Απρίλιο του 1945, λίγο μετά τον θάνατο του Φύρερ.

Το κειμήλιο αυτό κληρονόμησε ο γιος του Ράινερ, που το έδωσε τώρα για δημοπρασία.  «Ήταν το φονικό όργανο του Χίτλερ. Είναι ανατριχιαστικό αν σκεφτεί κανείς για τι χρησιμοποιείτο. Από το τέλος του πολέμου ήταν σε ασφαλές μέρος, όπου δεν το ήξερε κανείς. Αλλά τώρα γερνάω και νομίζω ότι αυτό το αντικείμενο δεν πρέπει να μένει κρυφό πια» είπε ο ίδιος στην Daily Mail.



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top