Απαγορεύτηκε «επικίνδυνη» κούκλα στη Γερμανία-Κατηγορείται για κατασκοπεία!

Το interactive λογισμικό της, την καθιστά προσβάσιμη σε χάκερς

Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μια αθώα κούκλα, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να αποβεί… άκρως επικίνδυνη!  

Δεν το λέμε εμείς αλλά οι Γερμανικές Αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν την κυκλοφορία της αγαπημένης κούκλας των κοριτσιών, γνωστής και ως … «My Friend Cayla».

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου της χώρας, έχει βάλει στο στόχαστρο την Cayla, καθώς όπως τονίζει το interactive λογισμικό της που την καθιστά την καλύτερη και ομιλούσα φίλη των παιδιών, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κατασκοπείας!

Συγκεκριμένα, οι γερμανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχίες ότι άποιοι να χακάρουν το λογισμικό της και να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ιδιοκτητών της.

Μάλιστα καλούν τους γερμανούς γονείς να την καταστρέψουν ή τουλάχιστον να την πάρουν από τα παιδιά τους.

Η  «My friend Cayla» έχει τέτοια τεχνολογία η οποία επιτρέπει στον χρήστη να κάνει chat με την κούκλα. Ο επικεφαλής της Υπηρεσιας Jochen Homann, δήλωσε:

«Η κούκλα Cayla πρέπει να απαγορευθεί στη Γερμανία».

Τον Δεκέμβριο, το Κέντρο Πληροφοριών Ηλεκτρονικό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (EPIC) κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με Cayla, υποστηρίζοντας ότι τα παιχνίδια που απευθύνονται σε μικρά παιδιά δεν πρέπει να παραβιάζουν τους νόμους προστασίας της ιδιωτικής ζωής καθώς και της προστασίας των καταναλωτών

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top