Μία Βρετανίδα "αμαζόνα" πολεμά τον ISIS

Η Κίμπερλι μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους

Μια 27χρονη από το Λίβερπουλ, η Κίμπερλι, είναι η πρώτη Βρετανίδα που βρέθηκε στη Συρία για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Εδώ και 18 μήνες, σκοτώνει τζιχαντιστές στη Ράκα.

Η Κίμπερλι Τέιλορ παράτησε τα εγκόσμια στην πατρίδα της, τη Βρετανία, για να πολεμήσει δίπλα στις αμαζόνες Πεσμεργκά στη Συρία. Στο μέτωπο του πολέμου την φωνάζουν Ζιλάν Ντίλμπερ. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και αποτελεί  τον μεγαλύτερο φόβο του Ισλαμικού Χαλιφάτου, καθώς οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση, αν πεθάνουν στα χέρια γυναικών.

Έχει εκπαιδευτεί στην Στρατιωτική Σχολή Σάντχερστ, την αντίστοιχη σχολή Ευελπίδων στη Βρετανία. Πήρε την απόφαση να μεταβεί στη Συρία το 2013, όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Κατάφερε να περάσει στο Κουρδιστάν τον Αύγουστο του 2015. Στην αρχή, κατέγραφε τις μάχες των Κούρδων ως ελεύθερη δημοσιογράφος. Οι καθημερινές αποτρόπαιες πράξεις των τζιχαντιστών, όπως οι αποκεφαλισμοί, οι βιασμοί,  το ατελείωτο αιματοκύλισμα, την έκαναν να ορκιστεί εκδίκηση. Έτσι, εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών, δηλαδή στον γυναικείο κουρδικό στρατό.

Η 27χρονη από το Λίβερπουλ είναι μεταξύ των 20 συνολικά Βρετανών υπηκόων που μάχονται ως εθελοντές με τους Κούρδους και συμμετέχει στην επιχείρηση Οργή του Ευφράτη, που στόχο έχει την απελευθέρωση  της πόλης Ράκα.

«Οι κοινωνίες  στη Βρετανία και την Ευρώπη και την Αμερική, υποθέτω πως είναι όλες το ίδιο, έχουμε τόσα πολλά προβλήματα και αυτό είναι λόγω του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στα δυτικά. Δεν ξέρουμε πώς να είμαστε επαναστάτες, δεν έχουμε μάθει τρόπους για να αλλάξουμε την κοινωνία».

Οι γονείς της στη Βρετανία στήριξαν από την αρχή την απόφασή της.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top