ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Σώθηκε από βέβαιο θάνατο επειδή ήξερε τη στάση κόμπρα στη γιόγκα

Έδωσε μάχη για να κρατήσει τη μύτη του έξω από το νερό ενώ είχε πέσει πάνω του μέρος ενός εκσκαφέα πολλών τόνων/Πρώτη ανάρτηση: 09-02-2017 18:57

Tον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες ενός Αυστραλού, ο οποίος σώθηκε χάρη στη… γιόγκα, όταν παγιδεύτηκε για ώρες μέσα σε έναν βούρκο.

Όλα έγιναν όταν ο 45χρονος Ντάνιελ Μίλερ χρησιμοποιούσε έναν εκσκαφέα, κάνοντας εργασίες σε μία ιδιοκτησία του που βρίσκεται σε απομακρυσμένο σημείο, 300 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ. Ωστόσο, κάποια στιγμή υποχώρησε το έδαφος γύρω από τον λάκκο με το νερό και το μηχάνημα, βάρους τριών τόνων, έπεσε στον βούρκο. Μέρος του εκσκαφέα έπεσε πάνω στον 45χρονο, ακινητοποιώντας τον.

Αποτέλεσμα ήταν ο 45χρονος να μείνει χωμένος μέσα στο βούρκο έως το στόμα, μόνο με την μύτη του να εξέχει.

Πώς κατάφερε όμως να αντέξει τόσες ώρες σε αυτή τη στάση;

«Είχα παγιδευτεί και έπρεπε να κρατήσω το κεφάλι μου πάνω από το νερό, χρησιμοποιώντας τα χέρια μου - υποθέτω ότι ήταν η "στάση κόμπρα".Δεν είμαι γιόγκι, αλλά μπορείς να πεις πως η γιόγκα μού έσωσε τη ζωή. Αυτό και η επιθυμία μου να ζήσω» δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος της περιπέτειας του.

Οι διασώστες ανέφεραν ότι ο Μίλερ έμεινε παγιδευμένος στον βούρκο για περίπου δύο ώρες, ωστόσο η σύζυγός του έκανε λόγο για πέντε ώρες. Ο ίδιος ανέφερε πως το μόνο που σκεφτόταν ήταν η οικογένειά του.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας, Neil Stephens, είπε πως μόνο η μύτη και το μέτωπο του Μίλερ βρισκόταν έξω από το νερό. «Είναι πολύ τυχερός που επέζησε», ανέφερε.Οι πυροσβέστες αφαίρεσαν πρώτα μέρος της λάσπης και του νερού από τον λάκκο, πριν τον απελευθερώσουν. «Ήταν απίστευτο το πώς κράτησε το σώμα του σε αυτή τη στάση, και για πόση ώρα», δήλωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για υποθερμία και μικροτραυματισμούς στην πλάτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top