Σάλος στα Σκόπια από τις δηλώσεις Αμερικανού βουλευτή: «Να διασπαστεί το κρατίδιο»

«Δεν είναι καν χώρα», δήλωσε μιλώντας σε αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Dana Rohrabache-Πρώτη ανάρτηση:08-02-2017 12:13

«Δεν είναι καν χώρα», δήλωσε μιλώντας σε αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο για τα Σκόπια, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Dana Rohrabacher.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο, με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων να εκφράζει την οργή του και να ζητά από το State Department να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του.

«Η "Μακεδονία" δεν είναι καν χώρα. Υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Vizion Plus.

Ο Rohrabacher, συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την ΠΓΔΜ ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή που πρέπει να διασπαστεί και τα σύνορα να αλλάξουν, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα ευνοούσε τα Βαλκάνια.

Σε ερώτηση του αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμφωνούσε με μια τέτοια διάσπαση, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής είπε πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες».

Ο υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε ανοιχτά θέσεις που «αναζωπυρώνουν εθνικιστικές ρητορικές και οδηγούν την περιοχή σε οπισθοδρόμηση» και επιμένει να απαντήσει το StateDepartment για τις θέσεις του σχετικά με το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top