Δικάζεται για προεκλογικές ατασθαλίες ο Σαρκοζί - Χάνει από τον Σουλτς η Μέρκελ

Ανατροπές και σκάνδαλα στις προεκλογικές περιόδους Γερμανίας και Γαλλίας

Στη Γαλλία η προεκλογική περίοδος εξελίσσεται  εν μέσω σκανδάλων και δικαστικών περιπετειών.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά «σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για φερόμενες οικονομικές ατασθαλίες στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2012».

Οι εισαγγελικές Αρχές κατηγορούν τον κ. Σαρκοζί ότι ξεπέρασε εσκεμμένα το όριο προεκλογικών δαπανών, που τότε βρισκόταν στα 22,5 εκατομμύρια ευρώ, ουσιαστικά κρύβοντας δαπάνες μέσω της εταιρίας δημόσιων σχέσεων Bygmalion.

Εν τω μεταξύ, όπως είπε η Μαρία Δεναξά, στις δημοσκοπήσεις υποχωρεί ο Φρανσουά Φιγιόν, ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπίσει τον σάλο που έχει δημιουργηθεί από φήμες που λένε ότι είναι ομοφυλόφιλος! Φήμες που ο Μακρόν διαψεύδει!

Ανατροπή όμως σημειώνεται και στην προεκλογική περίοδο της Γερμανίας. Τελευταία δημοσκόπηση δείχνει τον Μάρτιν Σούλτς να προηγείται ελαφρά της Μέρκελ! Αν σήμερα γίνονταν εκλογές, οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD θα κέρδιζαν τους Συντηρητικούς της Μέρκελ, με 31% έναντι 30%!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top