ΣΑΛΟΣ στη Γαλλία για το «Penelope Gate» - Ζητούν παραίτηση του Φιγιόν

Και τα παιδιά του γνωστού πολιτικού «ψάχνει» η γαλλική δικαιοσύνη - Τι μεταδίδει από το Παρίσι για το Star η Μαρία Δεναξά

Έντονα αποδοκιμάστηκε την Πέμπτη ο υποψήφιος της δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν κατά την διάρκεια προεκλογικής επίσκεψης.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Φιγιόν εισέπραττε επί χρόνια πολλές χιλιάδες ευρώ ως κοινοβουλευτική του σύμβουλος, χωρίς να πατάει το πόδι της στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, συγκλονίζει τη Γαλλία.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «το βράδυ της Πέμπτης θα μεταδοθεί βίντεο στη γαλλική τηλεόραση από τον Μάιο του 2007 που καίει για τα καλά τον Φιγιόν! Στο βίντεο αυτό, η σύζυγος του Πενέλοπι, δηλώνει ρητά ότι ποτέ δεν ήταν βοηθός του άντρα της, ούτε και απασχολήθηκε ποτέ στο επικοινωνιακό του επιτελείο! Οι δηλώσεις αυτές, δίνουν νέα διάσταση στο σκάνδαλο, καθώς η Πενέλοπι Φιγιόν κατηγορείται ότι έλαβε... 900.000 ευρώ ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της, χωρίς ποτέ όμως να έχει εργαστεί για αυτόν».

Η Μαρία Δεναξά, είπε πως «στην Γαλλία την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι θα γίνει έρευνα και εις βάρος των παιδιών του Φιγιόν».

«Πολλοί βουλευτές της γαλλικής δεξιάς ζητούν την παραίτηση του Φιγιόν, ενώ η δημοτικότητα του τελευταίου υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα επτά στους δέκα Γάλλους ζητούν απο τον Φιγιόν να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία, σύμφωνα με γκάλοπ», πρόσθεσε η γνωστή δημοσιογράφος.

Ο Φιγιόν, ο οποίος πριν λίγο καιρό ωρυόταν ότι «θα απολύσει μισό εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους» και ότι αν βγει Πρόεδρος θα εφαρμόσει το πιο σκληρό πρόγραμμα περικοπών έως σήμερα, βρίσκεται, τώρα, υποχρεωμένος να αποδείξει ότι τα μεγάλα ποσά που λάμβανε μηνιαίως η σύζυγός του από τη γαλλική βουλή είχαν αντίκρισμα σε πραγματική εργασία και δεν πρόκειται για αργομισθία.

Ο υποψήφιος της δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας απο την πλευρά του κατηγορεί τους αντιπάλους του, από το στρατόπεδο της Αριστεράς, ότι έχουν στοχοποιήσει την προεκλογική εκστρατεία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top