Στην αντεπίθεση πέρασε ο υποψήφιος των Γάλλων συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν μετά από τον σάλο που ξέσπασε με την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του εισέπραττε επί χρόνια πολλές χιλιάδες ευρώ ως κοινοβουλευτική του σύμβουλος, χωρίς να πατάει το πόδι της στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Σήμερα λοιπόν με δηλώσεις του κάλεσε τους συντηρητικούς βουλευτές να μείνουν πιστοί σε αυτόν, κατηγορώντας τους αντιπάλους του από το στρατόπεδο της Αριστεράς ότι έχουν στοχοποιήσει την προεκλογική εκστρατεία του.

«Αντιμετωπίζουμε ένα θεσμικό πραξικόπημα από την αριστερά», δήλωσε ένας βουλευτής του δεξιού κόμματος, ο οποίος συναντήθηκε με τον Φιγιόν.

Ο ίδιος, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, πρόσθεσε πως ο Φρανσουά Φιγιόν τους ζήτησε να… αντέξουν 15 μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.

«Ουδείς θα εμποδίσει τον Φρανσουά Φιγιόν και τη Δεξιά να είναι παρόντες στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών», δήλωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Φιγιόν Τιερί Σολέρ.

Πάντως μετά τις αποκαλύψεις, σχετικά με τη σύζυγο του Φρανσουά Φιγιόν τα ποσοστά του υποψηφίου των συντηρητικών έχουν κατρακυλήσει, με αποτέλεσμα σύμφωνα με δημοσιεύματα οι βαρόνοι του κόμματος να σκέφτονται ακόμα και την κατάρτιση ενός plan B χωρίς τον Φιγιόν. 

Tags: