ΗΧΗΡΟ μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου: «Ακολουθήστε το παράδειγμα της Ελλάδας»

Προειδοποίησε και για την άνοδο του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο

ΗΧΗΡΟ μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου

Έκκληση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και της Ιταλίας απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στις χώρες τις Ευρώπης που έκλεισαν τα σύνορά τους για να μην φτάσουν σε αυτές πρόσφυγες

«Η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν δώσει ένα παράδειγμα, ένα πολύ μεγάλο παράδειγμα. Ζούμε μία τραγωδία με την προσφυγική κρίση» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο εφημερίδων Leading European Newspaper Alliance στο οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων η ισπανική El Pais και η γερμανική Welt.

Κάλεσε μάλιστα όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να πράξουν περισσότερα για τη φιλοξενία, αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί «θα δημιουργηθούν γκέτο, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο».

«Ασφαλώς κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορά της, να γνωρίζει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και όσοι αντιμετωπίζουν την απειλή της τρομοκρατίας προφανώς έχουν δικαίωμα να διενεργούν ακόμη πιο αυστηρούς ελέγχους, αλλά καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να αρνείται στους πολίτες της τον διάλογο με τους γείτονες», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αναφερόμενος στην εκλογή Τραμπ, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ζήτησε να υπάρξει νηφαλιότητα και τόνισε ότι «κανείς δεν πρέπει ούτε να χαίρεται, ούτε να τρομάζει με αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν».

«Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει και μετά θα σχηματίσω άποψη», είπε.

Πάντως δεν έκρυψε τη μεγάλη του ανησυχία για την άνοδο του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο και συνέκρινε εμμέσως τη σημερινή εποχή με την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία.

«Ο Χίτλερ δεν άρπαξε την εξουσία, αλλά εξελέγη από τον λαό του και στη συνέχεια κατέστρεψε τον λαό του. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Σε στιγμές κρίσης, η ορθή κρίση δεν λειτουργεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top