ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΗ η Ευρώπη! ΦΟΒΟΣ ότι θα σκοτωθούν πολλοί ακόμη άνθρωποι

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής η Γαλλία και η Γερμανία

Ο φόβος των τρομοκρατικών επιθέσεων έχει κινητοποιήσει τις αρχές ασφαλείας στην Ευρώπη, αλλά και όπου αλλού δρουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες. 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς απετράπη από τις αρχές ακόμη ένα χτύπημα στην Γερμανία. Η αστυνομία συνέλαβε σε έλεγχο ρουτίνας έναν Γαλλοτυνήσιο 46 ετών που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν όπλα και υλικά για την κατασκευή βόμβας.   

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής για την αποτροπή νέων τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένουν και οι γαλλικές αρχές μετά το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που θύμισε εκείνο του Μπατακλάν.

Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία που βρίσκεται σε επαγρύπνηση συνέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος μέσα από την σελίδα του στο facebook συνεχάρη την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για την πολύνεκρή επίθεση στο Βερολίνο. Από άλλα μηνύματα του οι αρχές κατάλαβαν ότι ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα επί γαλλικού εδάφους 

Εν τω μεταξύ,  το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ανατριχιαστικό βίντεο από την έκρηξη που προκάλεσαν δυο βομβιστές αυτοκτονίας στην αγορά της Βαγδάτης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ

Στη Νιγηρία αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, ένα κοριτσάκι 10 ετών πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο κοντά σε κόσμο, ενώ ένα άλλο παιδάκι δεν πρόλαβε να πυροδοτήσει τα δικά του εκρηκτικά και λιντσαρίστηκε από το πλήθος.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top