Συγκλονιστική ιστορία: 10χρονο κοριτσάκι καμικάζι ανατινάχτηκε σκορπώντας τρόμο στη Νιγηρία!

Το πλήθος λίντσαρε δεύτερο κορίτσι πριν προλάβει να εκραγεί

κοριτσάκι καμικάζι ανατινάχτηκε

Μαύρη ήταν η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Νιγηρία, καθώς ένα κοριτσάκι ανατινάχτηκε μέσα σε συγκεντρωμένο πλήθος σε μία καντίνα γύρω στις 21.30 στο Μαϊντουγκούρι, τον θύλακα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά.

Ένα κοριτσάκι 10 ετών ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο λίγα μέτρα μακριά από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος σε καντίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Μπόρνο, Βίκτορ Ισούκου, επιβεβαίωσε την είδηση για την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ήταν δύο κι ότι το οργισμένο πλήθος όρμησε πάνω στο δεύτερο κορίτσι και το λίντσαρε προτού προλάβει να σπείρει τον θάνατο. Η βόμβα της εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ισούκου αρνήθηκε να διευκρινίσει την ηλικία των δύο κοριτσιών. Ωστόσο ένας αυτόπτης μάρτυρας υποστηρίζει ότι "δεν ήταν μεγαλύτερο από 10 ετών". Έπιπλέον, ο μάρτυρας είπε ότι το κοριτσάκι ήταν τόσο αγχωμένο, που ανατινάχτηκε προτού φτάσει μέσα στο πλήθος.

Ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που βοήθησε στην απομάκρυνση της σορού του κοριτσιού επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του μάρτυρα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και η επίθεση έχει κοινά χαρακτηριστικά με επιθέσεις που εξαπέλυσε στο παρελθόν η Μπόκο Χαράμ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα αφού ο Νιγηριανός Πρόεδρος, Muhammadu Buhari, δήλωσε ότι τα μέλη της εξτρεμιστικής ομάδας έχουν απομακρυνθεί από το τελευταίο τους οχυρό στην πολιτεία Μπόρνο.

Υπενθυμίζουμε ότι  τον  Δεκέμβρη συνέβη ένα αντίστοιχο περιστατικό, όταν δύο κοριτσάκια περίπου 7 ετών ανατινάχτηκαν σε πολυσύχναστη αγορά του Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας δεκαεπτά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top