Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Μέρκελ γεμάτο τρόμο για τους Τζιχαντιστές

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της Γερμανίας»

Μια δύσκολη χρονιά αφήνει πίσω της η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της δεν κρύβει την ανησυχία της για το 2017 που έρχεται και την δράση που θα έχουν οι Τζιχαντιστές.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα-σοκ με φορτηγό στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τόνισε πως το 2016 υπήρξε χρονιά σοβαρών δοκιμασιών:

«Η ισλαμιστική τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Γερμανία. Καθώς συνεχίζουμε τις ζωές και τις δουλειές μας, λέμε στους τρομοκράτες ''Είστε δολοφόνοι γεμάτοι μίσος, αλλά δεν καθορίζετε το πώς ζούμε και θέλουμε να ζούμε. Είμαστε ελεύθεροι, συνετοί και ανοιχτοί"» δήλωσε η Μέρκελ, η οποία παράλληλα χαρακτήρισε «νοσηρό φαινόμενο» όταν οι τρομοκρατικές πράξεις διαπράττονται από ανθρώπους που είχαν αναζητήσει προστασία.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος (της οποίας η δημοτικότητα επλήγη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα), δήλωσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της πως:

«Οι εικόνες καταστροφής από το Χαλέπι δείχνουν πόσο σημαντικό και σωστό ήταν η Γερμανία να δεχθεί εκείνους που διέφυγαν από τον πόλεμο. Αυτό αντικατοπτρίζει τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις αξίας μας.Είναι ενάντια στον γεμάτο μίσος κόσμο της τρομοκρατίας και θα αποδειχθούμε δυνατότεροι από αυτόν. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Το κράτος μας είναι πιο δυνατό».

Τέλος, η Μέρκελ αποκήρυξε τις διαστρεβλώσεις που οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η ΕΕ και η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν λειτουργούν πλέον:

«Η ΕΕ ήταν αργή και δύσκολη και δέχθηκε ένα χτύπημα από την ψήφο της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει και πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά που μπορεί να κάνει καλύτερα από το έθνος. Ομως όχι, εμείς οι Γερμανοί δεν πρέπει να εξαπατηθούμε ποτέ να πιστέψουμε ότι ένα ευτυχές μέλλον θα μπορούσε να βρίσκεται στο να συνεχίσουμε μόνοι μας», συμπλήρωσε.

Στο μήνυμά της η Μέρκελ δεσμεύθηκε ακόμη πως η κυβέρνησή της θα θεσπίσει μέτρα για να αυξηθεί η ασφάλεια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top