Χριστουγεννιάτικη ΦΥΛΑΚΗ το Παρίσι-Φράχτες και αστυνομικοί στους δρόμους

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων

Γιορτινή είναι η ατμόσφαιρα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, Σανς Ελιζέ στο Παρίσι. Ωστόσο, φέτος σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια λόγω των σκληρών τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά «στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων έχει στηθεί μια πολύ μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά και αύριο Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα βρεθούν εκεί χιλιάδες Παριζιάνοι και τουρίστες για να υποδεχτούν το νέο χρόνο».

Σύμφωνα με την Μαρία Δεναξά, υπολογίζεται ότι στη διάσημη λεωφόρο θα συγκεντρωθούν αύριο 600.000 άτομα.

Μετά το τζιχαντιστικό χτύπημα στο Βερολίνο με φορτηγό, οι γαλλικές αρχές τοποθέτησαν στις εισόδους της εορταστικής αγοράς μπλόκα από μπετόν και σιδερένιους φράχτες ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή. Συνολικά οι γαλλικές αρχές έχουν ασφαλίσει μια απόσταση 3 χλμ, ενώ μόνο στα Ηλύσια Πεδία θα περιπολούν 2400 ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε κατάσταση ετοιμότητας θα βρίσκεται μια μονάδα διασωστών που θα αποτελείται από 400 άτομα.

Επίσης, ένοπλοι αστυνομικοί φρουρούν δημοφιλή αξιοθέατα, όπως είναι ο πύργος του Άιφελ, το μουσείου του Λούβρου και η αψίδα του Θριάμβου, ενώ σε ολόκληρη τη Γαλλία που εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής περιπολούν 100.000 αστυνομικοί και στρατιώτες!  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top