Ράγισαν κι οι πέτρες στην κηδεία του φορτηγατζή που σκότωσε ο μακελάρης του Βερολίνου!

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Πολωνού οδηγού που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τον Τυνήσιο τζιχαντιστή

Ο Πολωνός οδηγός της μοιραίας νταλίκας που σκόρπισε τον τρόμο στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ο Λούκας Ούρμπαν, ήταν ένα από τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που πραγματοποίησε πριν δυο εβδομάδες ο 24χρονος Άνις Άμρι.

Σήμερα, πραγματοποίηθηκε η κηδεία του σε κλίμα βαθιάς οδύνης. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην μικρή εκκλησία στο Μπάνι, το χωριό καταγωγής του Ούρμπαν στην βορειοδυτική Πολωνία, 15χλμ από την πολωνογερμανική μεθόριο, για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση. Επιπλέον, πολλά φορτηγά, σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση, κόρναραν για να τιμήσουν τον 37χρονο οδηγό, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TVN24.

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, κατέθεσε στεφάνι και γονάτισε μπροστά στο λευκό φέρετρο του Ούρμπαν.

Την Πέμπτη, μάλιστα, ο εκπρόσωπος τύπου του Ντούντα είπε ότι ο Πρόεδρος εκφράζει «τεράστιο σεβασμό για τον Ούρμπαν, στα μάτια του οποίου σίγουρα όλοι οι Πολωνοί βλέπουν έναν ήρωα, έναν γενναίο άνθρωπο».

 

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο δήλωσε νωρίτερα ότι ο γιος και η σύζυγος του οδηγού θα απολαύουν ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος, ενώ με διαδικτυακό έρανο που διοργάνωσε ένας βρετανός οδηγός για την οικογένεια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 218.000 δολάρια.

«Οι Πολωνοί έχουν πέσει θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στο παρελθόν», τόνισε η Σίντλο στην επιστολή που έστειλε στην οικογένεια του θανόντος, η οποία αναγνώστηκε κατά την διάρκεια της τελετής. «Η τραγωδία όμως στο Βερολίνο είναι απίστευτη, εξαιτίας της στυγνότητας και την βαρβαρότητάς της», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Γερμανίας ανέφερε την Τρίτη ότι ο Ούρμπαν είχε πεθάνει λίγο πριν την επίθεση και ότι ιατροδικαστική έρευνα κρίνεται αναγκαία για να διευκρινιστεί κατά πόσον ο Ούρμπαν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι με ένα πιστόλι που αργότερα βρέθηκε στην κατοχή του Τυνήσιου δράστη.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top