Πολύ έμπειρος ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους- Τεχνικό πρόβλημα ή τρομοκρατικό χτύπημα;

«Μαύρα» Χριστούγεννα για την Ρωσία

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα από τη νέα αεροπορική τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 92 ανθρώπους.

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη την Κυριακή στη Μαύρη Θάλασσα ήταν πολύ έμπειρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε το αεροσκάφος τα τελευταία 33 χρόνια και είχε κάνει 6.689 ώρες πτήσεις από το 1983.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή της συντριβής κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η πολεμική αεροπορία χρησιμοποιούσε το αεροσκάφος τα τελευταία 33 χρόνια και είχε κάνει 6.689 ώρες πτήσεις από το 1983. Τελευταία φορά πέρασε από μεγάλο τεχνικό έλεγχο το Δεκέμβριο του 2014 και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Και ενώ στην αρχή οι ρωσικές Αρχές έκαναν λόγο για τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την συντριβή, λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα… ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα. «Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top