Ημέρα ΠΕΝΘΟΥΣ στη Ρωσία! Μπορεί να έγινε έκρηξη στο αεροσκάφος- ΕΜΠΕΙΡΟΣ ο πιλότος

Ο Πούτιν έδωσε εντολή να διελευκανθούν τα αίτια της συντριβής

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.

«Αύριο θα είναι ημέρα εθνικού πένθους» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 92 άνθρωποι: 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος.

Μεταξύ αυτών ήταν περισσότερα από 60 μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ, εννέα δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί και η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Σπραβεντλίβαγια Πόμοστ" Ελιζαβέτα Γκλίνκα, που ήταν πολύ γνωστή στη Ρωσία ως "Δρ. Λίζα".

Θρηνούν οι συγγενείς των θυμάτων

Στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια άλλη τραγωδία με τους συγγενείς των θυμάτων που καταφθάνουν εκεί, αλλά και στη Μόσχα, έξω από το θέατρο του συγκροτήματος "Αλεξάντροφ" δεκάδες άνθρωποι εναποθέτουν λουλούδια στη μνήμη των 63 καλλιτεχνών-χορευτών που ήταν ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί δέκα πτώματα

Η ακτίνα στην οποία βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάστηκε από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι μέχρι την συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα δύο λεπτά αργότερα, οδηγεί τους εμπειρογνώμονες στο συμπέρασμα πως πρέπει να σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα.

Βίντεο με την απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους δύο λεπτά πριν συντριβεί

Ρωσική ιστοσελίδα, δημοσίευσε βίντεο - ντοκουμέντο από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι, δύο περίπου λεπτά πριν συντριβεί στην Μαύρη Θάλασσα. 

 

Πούτιν: «Να βρεθούν τα αίτια της συντριβής»

Στον απόηχο της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και ο φόβος για τρομοκρατικές ενέργειες να είναι νωπός, ο Ρώσος Πρόεδρος διέταξε νωρίτερα την κυβέρνηση να συγκροτήσει μια επιτροπή ερευνών που θα αναλάβει να καθορίσει τα αίτια της συντριβής. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέθεσε τη διεύθυνση αυτής της επιτροπής στον υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να πάει από σήμερα στην περιοχή του δυστυχήματος.

Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι "δεν έχουν ενδείξεις" ότι υπάρχουν επιζώντες από το δυστύχημα.

Τα αίτια της συντριβής θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν την αναγκαία υποστήριξη, διαβεβαίωσε ο Πούτιν εκφράζοντας και πάλι τα συλλυπητήριά του.

Αξιωματούχοι αποκλείουν την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας

Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βίκτορ Όζεροφ, αναφερόμενος στα πιθανά αίτια του δυτυχήματος αποκλείει πλήρως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας: Το αεροσκάφος ήταν του υπουργείου Άμυνας, ο εναέριος χώρος ρωσικός, εδώ δεν υπάρχει καμιά περίπτωση για τρομοκρατική επίθεση. Μετά την απογείωση το αεροσκάφος έπρεπε να εκτελέσει αναστροφή στον αέρα, πάνω απο τη θάλασσα. Ίσως να μην κατάφερε να μπει στην τροχιά που έπρεπε, εξηγεί ο Όζεροφ . Αυτό που τώρα προέχει, είναι η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων και όχι οι ικασίες για τρομοκρατική πράξη που δεν το χωρά ο νους μας ότι θα μπορούσε να συμβεί σε αεροσκάφος του υπουργείου Άμυνας, τονίζει και ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Δούμας, Αντρέι Κρασνόφ.

«Χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή- Εντοπίστηκε το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους

Στη θαλάσσια περιοχή 2-3 χιλιόμετρα από την παραλία του Σότσι, σωστικά συνεργεία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, μαζί και ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες "χτενίζουν" τη θαλάσσια περιοχή που κατέπεσε το Τούπολιεφ 154.

Το κεντρικό τμήμα του αεροσκάφους έχει εντοπιστεί, οι δύτες ανέσυραν ήδη πτώματα επιβατών από βάθος 70 μέτρων. Οι έρευνες πρόκειται να κρατήσουν ώρες, ίσως και μερικές μέρες αφού γίνονται σε μεγάλο βάθος αλλά και οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά του Σότσι χειροτερεύουν.

Πολύ έμπειρος ο πιλότος

Ο κυβερνήτης του στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 που συνετρίβη σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα «ήταν πολύ έμπειρος», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο πιλότος Ρόμαν Βολκόφ είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.

Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στην περιοχή της συντριβής κατευθύνονται έξι σκάφη του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Στις έρευνες συμμετέχουν άλλα τέσσερα πλοία, ισάριθμα ελικόπτερα, ένα αεροπλάνο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενες υποβρύχιες συσκευές και 63 δύτες. Άλλοι 50 βατραχάνθρωποι από άλλους στόλους αναμένεται να φτάσουν στο Σότσι μέσα στην επόμενη ώρα.

Τα συλλυπητήριά του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Τζον Τεφτ.

Μέλη χορωδίας του στρατού οι 64 από τους επιβαίνοντες

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι 64 από τους 92 συνολικά επιβαίνοντες ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, που μετέβαιναν στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκειας, προκειμένου να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τις δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία.

Το Tu-154 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top