Λευκά Χριστούγεννα στη Σαχάρα-Χιόνισε μετά από 37 χρόνια! Απίστευτες φώτο

Το χιόνι κάλυψε την άμμο στην Αλγερία και δημιούργησε ένα μοναδικό τοπίο-Πρώτη ανάρτηση:21-12-2016 11:26

Χιόνισε στη Σαχάρα μετά από 37 χρόνια

Αντιμέτωποι με ένα… αλλόκοσμο και σπάνιο θέαμα ήρθαν όσοι μένουν στην αλγερινή πόλη Άιν Σέφρα ή αλλιώς… «Πύλη προς τη Σαχάρα».

Ο λόγος; Xιόνισε στον τόπο τους μετά από 37 ολόκληρα χρόνια, με τις εικόνες να είναι άκρως εντυπωσιακές.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που τράβηξε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Karim Bouchetata, το χιόνι κάλυψε την άμμο της Αλγερίας, και το αποτέλεσμα θύμιζε κάτι μεταξύ σεληνιακού τοπίου και πίνακα ζωγραφικής.

Όπως διαβάζουμε στην «Daily Mail», πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που χιονίζει στην Σαχάρα. Η πρώτη ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1979, με την χιονοθύελλα να διαρκεί μόλος μισή ώρα.

Αυτή τη φορά πάντως, το χιόνι έκανε την διαφορά και έμεινε για μια ολόκληρη μέρα στην πόλη, η οποία βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την θάλασσα και είναι περικυκλωμένη από τα βουνά Atlas.

Να σημειώσουμε ότι η έρημος της Αλγερίας στη βόρειο - κεντρική Αφρική αποτελεί τμήμα της μεγάλης ερήμου της Σαχάρα και βρίσκεται 350 χλμ νότια της Μεσογείου. Η τελευταία μεγάλη χιονόπτωση- αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- στην Άιν Σέφρα ήταν τον Φεβρουάριο του 1979 όταν χιόνισε για 30 ολόκληρα λεπτά. Ανεπαίσθητα στρώματα χιονιού εμφανίστηκαν για λίγη ώρα επίσης το 2005 και το 2012. Η πόλη βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από την Οροσειρά του Άτλαντα.  Ο Bouchetata είπε πως το χιόνι έδειχνε καταπληκτικό καθώς έπεφτε πάνω στους πορτοκαλί αμμόλοφους και ήταν μοναδική ευκαιρία για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Το χιόνι κράτησε μόνο μία ημέρα και σήμερα έχει λιώσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top